Jan Magnussen tæt på mesterskab: Hvert point tæller

Racerkøreren Jan Magnussen havde succes i sin Corvette i USA, hvor danskeren sammen med makkeren fører samlet

Big Mac kører sin Corvette mod mesterskabet. (Arkivfoto: Jan Sommer)
Big Mac kører sin Corvette mod mesterskabet. (Arkivfoto: Jan Sommer)

Efter sidste weekends nederlag i Copenhagen Historic Grand Prix lykkedes det søndag aften dansk tid for Jan Magnussen og Antonio Garcia at udbygge føringen i det amerikanske Tudor-mesterskab.

Det blev ikke til sejr, men Magnussen og Garcia havde alligevel held til at udbygge deres føring på Road America nord for Chicago.

- Kampen er hård, og med tre løb tilbage af mesterskabet tæller hvert eneste point, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

Corvette-duoen var generelt solidt kørende i det to timer og 40 minutter lange ræs, men der opstod også problemer.

Se også: Big Mag slap med skrækken

- Bilen kørte perfekt til at begynde med, men så begyndte dækkene at samle ting op fra banen. Jeg er ikke sikker på hvorfor, og det er uden tvivl noget, vi skal have undersøgt til næste løb, forklarer Jan Magnussen.

Danskeren overlod bilen til Garcia i et strategisk pitstop, som skete tidligere end de øvrige biler i klassen.

Det betød, at Garcia kom tilbage i kampen med friske dæk, mens konkurrenterne lige så stille mistede tid. Strategien virkede, og på blot 42 minutter avancerede spanieren fra en ottendeplads til en fjerdeplads.

- Vi kunne tydeligvis ikke vinde, men en klog taktik sikrede os alligevel en fjerdeplads. Ganske enkelt suveræn indsats af Antonio og hele teamet.

- Vi fører nu mesterskabet med et lidt større forspring end efter sidste løb, så det kan man bestemt ikke klage over, lyder det fra Magnussen.

Efter syvende afdeling af Tudor-mesterskabet fører Magnussen og Garcia GTLM-klassen med 217 point - fire point foran rivalerne fra BMW og fem point foran Porsche.

Næste afdeling afvikles 21.-23. august på Virginia International Raceway.

0 kommentarer
Vis kommentarer