Julie i dødsulykke på Hockenheim: - Værst tænkelige scenarie

Julie Brøndum Mortensen var en erfaren og dygtig kører, fortæller Jørgen Bitsch, hovedbestyrelsesformand i Dansk Motor Union (DMU). Lørdag kostede hobbyen hende livet

Hockenheim-banen set ovenfra. Foto: AP
Hockenheim-banen set ovenfra. Foto: AP

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS eller MMS på 1224 (koster alm. takst)

Til hverdag var Julie Brøndum Mortensen lærer på Nordjyllands Landbrugsskole. Ved siden af plejede den 31-årige aalborgenser sin lidenskab for road racing og hurtige motorcykler.

Hun var en hobbykører på et højt plan, havde kørt siden hun var 18 år og skulle tilbringe påsken sammen med sine to teamkammerater fra '6Speed ​Girls' for at deltage i 43. udgave af 1000 km Hockenheim.

Et langdistanceløb med tæt på 70 deltagende teams, som kører 219 omgange i stil med Le Mans, hvor kørerne skifter undervejs.

Under træning lørdag morgen indtraf tragedien, da hun kørte galt ved indgangen til Parabolika-kurven på sin Triumph Daytona 675R.

- Julie var en pige på 31 år, som var en fornuftig og god kører. Faktisk havde hun planer om at gøre mere ved karrieren. Dette er virkelig det værst tænkelige scenarie, siger Jørgen Bitsch, hovedbestyrelsesformand i Dansk Motor Union (DMU), til Ekstra Bladet.

- Hun havde kørt en del år og havde godt styr på det. Derfor kunne hun også komme ind i det team og stille op til sådan et løb. Det var ikke for nybegyndere, fortæller formanden.

Dansk Motor Union modtog den tragiske nyhed lørdag aften, men kunne søndag ikke kaste meget lys over præcist, hvad der gik galt.

- Vi har løbende været i kontakt med Tyskland og har spurgt meget siden søndag morgen. På nuværende tidspunkt har vi ikke fået oplyst meget og afventer yderligere information, siger Jørgen Bitsch.

I første ombæring har DMU primært sine oplysninger fra pressen og modtager efter noget tid en rapport om hændelsesforløbet, hvilket er standardprocedure, når en kører mister livet.

Alle tanker fra unionen går til Julie Brøndum Mortensen og hendes nærmeste.

- Vi udtrykker for vores dybeste sympati og tilbyder naturligvis psykologi-bistand, hvis familien får brug for det, siger formanden.

Dansker omkommet under tysk racerløb

Tragedie rammer racerløb: 31-årig mistede hjelmen og døde