Kæmpe dansk triumf: Magnussen vinder historisk løb

Jan Magnussen stod her til morgen for 5. gang øverst på skamlen i Sebring

Jan Magnussen vandt her til morgen 12 timers løbet på Sebring på 5. gang (Foto: Jan Sommer)
Jan Magnussen vandt her til morgen 12 timers løbet på Sebring på 5. gang (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

Selv om fødselsdatoen afslører, at Jan Magnussen er på vej mod 44 år, kan han fortsat vinde ’store' sejre.

Det skete igen søndag morgen, hvor den gule Corvette nr. 3 vandt den amerikanske sportsvogns-klassiker '12 timers løbet på Sebring' i Florida.

I flere køreres bevidsthed overgås den begivenhed kun af 24 timers løbet på Le Mans.

Løbet, der køres på en nedlagt militærflyvebase, er godt nok kun halvt så langt, men har med sit ’rå look’ igennem årene udviklet sig til at være en af den danske veterans favoritbaner.

Den mest vindende igennem tiderne på Sebring, Tom Kristensen, har altid kaldt løbet for bilernes svar på cykelsportens Paris-Roubaix på grund af banens forskellige underlag.

Jan Magnussen og Co. kørte meget længe yderst ’konservativt’ og holdt sig borte fra ’slagsmålene’ i den stærke besatte GT Le Mans-klasse, men med godt en time tilbage erobrede Antonio Garcia i Corvette C7.R føringen i klassen.

Den nye Porsche 911 RSR med franskmanden Patrick Pilet var på daværende tidspunkt hurtigst og lignede en udfordrer til sejren.

Men slutspurten blev spoleret af en punktering og efterfølgende pit-straf for at have kørt over en luftslange, så Antonio Garcia kunne køre sejren hjem med et forspring på over fire sekunder til sidste års Le Mans-vindere fra Ford GT.

Med sejren fik den dansk/spanske duo, som i 12 timers løbet havde selskab af Audis Mike Rockenfeller, brudt en lang sejrstørke.

Det er mere end et halvt år siden, at de to mangeårige makkere sidst har stået øverst på skamlen. Da vandt de en afdeling i det amerikanske sportsvognsmesterskab i Virginia i slutningen af august.

Jan Magnussen er efter endnu en klassiker-sejr oppe på i alt 171 sejre i 661 løb og i næsten halvdelen, 306 gange, har han været på podiet.

Også Christina Nielsen kom på podiet i Sebring, men måtte modsat sidste år måtte hun et trin ned, da den forsvarende mester i klassen, GT Daytona-klassen, blev nr. 2 sammen med sin faste makker, Alessandro Balkzan, samt ’gæstekører’ Matteo Cressoni. Trioen fik presset ind imellem to Mercedes AMG GT 3’ere.

Den vindende Mercedes blev kørt af bl. a. Jeroen Bleekemolen. I den samme klasse kunne fabrikskører Michael Christensen i en privat Porsche ikke gentage triumfen fra Daytona 24 timer og sluttede en omgang efter på en 10. plads.

12 timers løbet på Sebring blev vundet af brødrene Ricky og Jordan Taylor fra USA samt briten Alex Lynn. Taylor-duoen er gode bekendte af danske Le Mans-tilskuere, da de i flere omgange har været 3. kører hos Corvette i 24 timers løbet.

Tom K. skal dække Formel 1: Det bliver et festfyrværkeri

Den gamle kan fortsat fyre den af

Ændrer Le Mans-regler efter grotesk afslutning

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.