Kæmpe dansk VM-sejr i nat i Texas

Nicki Thiim og Marco Sørensen buldrer derudad mod verdensmesterskabet

Marco Sørensen, tv, og Nicki Thiim vandt i nat i Texas og styrer mod VM-titlen (Foto: Jan Sommer)
Marco Sørensen, tv, og Nicki Thiim vandt i nat i Texas og styrer mod VM-titlen (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

Mens Kevin Magnussen senere på dagen i Singapore skal slås videre for sin Formel 1-plads i Renault, buldrer to fra det samme kuld, Nicki Thiim og Marco Sørensen, derudad i deres 2,5 millioner kroner dyre Aston Martin Vantage V8 mod verdensmesterskabet i den prestigefyldte GTE-klassen i VM for sportsvogne.

'Det danske tog', som duoen, Thiim/Sørensen kaldes blandt sportsvognskørere, vandt i nat på Formel 1-banen i Austin, Texas deres største sejr sammen som makkerpar hos Aston Martin, der som bekendt også er Agent 007, James Bonds foretrukne bilmærke.

Udover at give andre drømmebiler som Ferrari, Ford GT og Porsche baghjul og vinde klassen med mere 10 sekunders forspring, kom de to i spidsen i VM-stillingen med tre løb tilbage i kalenderen.

Efter for andet løb i træk at have kørt Aston Martin nr. 95 på pole position fortsatte deres dominans på banen med de 20 sving og en højdeforskel på 40 m.

Det blev til en start til mål sejr i det 6 timer lange VM-løb under forhold, der kan matche, hvad der vil vente Formel 1-feltet senere på dagen i Singapore.

Udmattende løb i høj varme
Termometret viste under hele løbet over 30 grader, så det blev til et udmattende løb, hvor Nicki Thiim og Marco Sørensen stod distancen og fik vist, at det var en god ide, at de to efter Aston Martins Le Mans-fiasko sagde farvel til deres læremester, den mangeårige Aston Martin-fabrikskører Darren Turner, Storbritannien, da der blev holdt storvask to kørere blev 'degraderet' og læremester blev overflyttet til 'søsterbilen'.

Siden har Nicki Thiim og Marco Sørensen, ligeledes med status som fabrikskørere, vist, at de sagtens kan begå sig i den prestigefyldte GTE Pro-klasse.

Allerede for nogle uger siden var de to danskere på vej mod en VM-sejr i Mexico, men måtte nøjes med en 3. plads, men hentede som trøstpræmie deres første podieplads.

I nat blev det altså deres tur til at stå øverst på skamlen.

Efter tre uger i Mexico og USA kan nu vende snuden mod Danmark og Nordtyskland at lade op til næste løb i Japan efterfulgt af Shanghai, inden sportsvognenes VM-serie har 'finale' i Bahrain midt i november.

Mens Nicki Thiim altid har haft fokus på biler med tag over hovedet, altså sportsvogne eller standardvogne, opgav Marco Sørensen før sæsonen at komme i Formel 1 og blev sportsvognskører på 'fuld tid'.

 

Når Ferrari, Ford GT og Porsche ikke længere kan køre fra den danske Aston Martin på racerbanen, er det blevet 'god politik' at larme i kulissen, så det sportslige vil blive overhalet.

I hælene på Kristian Poulsen
Nicki Thiim og Marco Sørensen kan frygte enten få ekstra bly i bilen eller en restrictor, som vil begrænse lufttilførslen til turbomotoren.

- Det kan blive svært at forsvare 1. pladsen, lyder det fra milliardær og teamejer, Jan Struve fra Young Driver, som er en integreret del af Aston Martin.

Hvis Nicki Thiim og Marco Sørensen kan holde føringen i VM, vil det være 2. gang indenfor to år, at Young Driver vil køre en VM-titel hjem.

For år siden vandt den dobbelte Le Mans-klassevinder m.m., Kristian Poulsen sammen med IT-millionæren David Heinemeier-Hansson GTE AM-klassen.

VM-løbet i Austin blev vinket i gang af den pensionerede sportsvognskonge Tom Kristensen, der kunne glæde sig over sine arvtageres flotte sejr, men til gengæld ærgrer sig over, at Audi ikke stod distancen i 'den store klasse, hvor en Porsche med bl. a. den tidligere Formel 1-stjerne, Mark Webber i slutningen af løbet kom foran Tom Kristensens 'gamle' Audi med Lucas di Grassi og snuppede sejren.

Hvem er du? Formel 1-skønhed hudfletter dansker

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.