Kæmpe Le Mans-drama: Smed sejren på sidste omgang

Toyota var på vej til at vinde Le Mans 24 timer, da bilen ikke ville køre mere

Hør om løbet her
Følg Motorsport

LE MANS (Ekstra Bladet): Pludseligt tumlede medkørerne, Romain Dumas og Marc Lieb, Tyskland rundt på gulvet hos Porsche, mens gamle hædermænd og andre hos Toyota begyndte at græde.

Det 84. Le Mans fik en af de mest vanvittige afslutninger nogensinde, da den førende Toyota efter 23 timer og 57 minutter gik i stå få meter efter målstregen på vejen ud på en sidste triumfomgang.

Mens den tidligere japanske Formel 1-kører, Kazuki Nakajima kæmpede for sin Toyota i gang igen, susede en Porsche med Neel Jani, Schweiz forbi og snuppede den anden sejr i træk og sejr nr. 18 til det mest vindende bilmærke på Le Mans.

Artiklen fortsætter under billedet

Problemer med Toyota-raceren på sidste omgang gjorde, at Porsche nummer 2 kunne sikre sig sejren. Her jubler de tre kørere Romain Dumas, Neel Jani og Marc Lieb. Foto: Jan Sommer
Problemer med Toyota-raceren på sidste omgang gjorde, at Porsche nummer 2 kunne sikre sig sejren. Her jubler de tre kørere Romain Dumas, Neel Jani og Marc Lieb. Foto: Jan Sommer

I næsten et døgn havde Porsche og Toyota med lidt indblanding i de første timer fra Audi vekslet med at føre verdens største sportsvognsløb.

Da en anden tidligere Formel 1-kører, Sebastien Buemi, Schweiz tidligt søndag formiddag fik kørt Toyota nr. 5 i spidsen, lignede det, at Toyota endeligt skulle vinde verdens største sportsvognsløb.

Der var ved at blive klar til stor fest, da Toyota'en gav op, og først efter mange forgæves forsøg blev genstartet for at humpe rundt på en sidste omgang for at sikre sig 2. pladsen.

Da Kazuki Nakajima nåede i mål, var alle andre allerede i gang med at fejre deres resultater.

En enkelt dansker, David Heinemeier-Hansson måtte i den sidste time se sig overhalet og henvist til 3. pladsen i GTE AM-klassen af Emmanuel Collard, Frankrig. En Ferrari med amerikansk besætning vandt klassen.

Ellers var der kikke meget af juble af for de mange danske tilskuere blandt de 263.000 tilskuere til verdens største sportsvognsevent.

Nicki Thiim og Marco Sørensen med Darren Turner, Storbritannien blev bedste i 'danskerklassen' med en 5. plads.

Dansker efter Le Mans-drama: Nu skal jeg sove en time

Kevins triste weekend fortsætter: Straffes før grandprix

Håbløs racer: Kevin er komplet chanceløs

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind