Annonce:
Annonce:

Kæmpe Le Mans-nedtur: Magnussen mister sejren på sidste omgang

På vej ud på sidste omgang gik det galt for Jan Magnussens makker i Corvette-raceren, og så missede den danske kører sin 5. Le Mans-triumf. Bedre gik det David Heinemeier Hansson, som snuppede 2. pladsen i LMP 2-klassen

Jan Magnussens team måtte se sig slået på sidste omgang. Foto: Jan Sommer
Jan Magnussens team måtte se sig slået på sidste omgang. Foto: Jan Sommer
Annonce:
Følg Motorsport

LE MANS (Ekstra Bladet): Det kunne være blevet 1-2-3 til Danmark, hvis altså ikke Jan Magnussens Corvette tabte sejren og mere til på vejen ud på den sidste omgang.

Så Jan Magnussen må vente på en 5. sejr og tage til takke med en 3. plads, mens  IT-millionær, David Heinemeier Hansson dobbelt-triumferede ved at blive nr. 3 i 24 timers løbet og snuppe 2. pladsen i LMP 2-klassen.

Den 37 årige racerkører fra Brønshøj med bopæl i Spanien og USA blev den kun tredje dansker, som er sluttet i Top 3 i Le Mans.

Det lignede ellers, at Jan Magnussen efter at have ventet i otte år skulle få en 5. sejr.

Tredjemanden Jordan Taylor i Corvette havde fået afvist den jagende brite Jonathan Adam, Aston Martin, da denne med fem minutter tilbage prøvede at styrtdykke i Arnage, men blev brutalt afvist.

Annonce:

Jordan Taylor troede måske, at alle farer var borte. I hvert fald mistede han koncentrationen og skød 'genvej' igennem en chikane.

Det blev ikke til en sejr for Jan Magnussens Corvette. Foto: Jan Sommer
Det blev ikke til en sejr for Jan Magnussens Corvette. Foto: Jan Sommer

Og da Jonathan Adam lagde an til et sidste skud med assistance fra teamkollega, Nicki Thiim smuttede Aston Martin nr. 97 forbi i Ford-kurven ind på opløbet og den sidste omgang.

Dermed sluttede trængslerne ikke for Jordan Taylor som blev ramt af en punktering, og en Ford GT med Harry Tincknell nåede at overhale, så hvad, der lignede en klassesejr få minutter før afslutningen, blev vekslet til en 3. plads.

Selv om David Heinemeier Hanssons Rebellion nr. 13 til slut var så 'træt', at starteren måtte bankes i gang, formåede Nelson Piquet jr. at køre en 3. plads hjem i det samlede resultat, da Kung Fu-kongen Jackie Chans Oreca ikke havde de samme problemer at slås med.

Annonce:

Sidstnævntes LMP 2-bil lå længe til at skrive historie og vinde selve Le Mans, da først den førende Toyota udgik kort efter midnat, og efterfølgeren i spidsen, Porsche, parkerede ved middagstid næsten samme sted på banen.

Porche havde en trumf i ærmet, og Porsche nr. 2, som ellers var kommet skidt i gang på grund af en foraksel og otte mistede omgange, blev vækket til live, og da 24 timers løbet kørte ind i den sidste time, var Porsche i spidsen og på vej mod bilmærkets 19. sejr i den 85. udgave af verdens største 24 timers løb.

Med på sejrspodiet i den store hyldest var David Heinemeier Hansson, og det har udover Tom Kristensen kun John Nielsen oplevet.
Fotos: Jan Sommer

Se med LIVE: IRONMAN afholdes i Danmark

Beskidt verdensmester vinder på kontroversiel knockout

Skidt situation for Kevin: Truslen fra Ferrari-talentet

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: