Kevin Magnussen vinder millionstrid mod eksmanager

Torsdag formiddag er der faldet dom i sagen mellem Kevin Magnussen og hans tidligere manager Dorte Riis Madsen

Engang var forholdet mellem manageren og Magnussen nært. Foto: Jan Sommer
Engang var forholdet mellem manageren og Magnussen nært. Foto: Jan Sommer

Kevin Magnussen har vundet en årelang millionstrid mod sin eksmanager.

Han slipper for at betale 20 procent af sine bruttoindtægter fra 2015 til 2021 til Dorte Riis Madsen, slår Østre Landsret fast i en dom.

Tidligere mente Københavns Byret, at Kevin Magnussen derimod var forpligtet til at betale sin manager.

Samtidig har landsretten dog bestemt, at han skal acceptere, at hun har en ejerandel på 20 procent af anparterne i et selskab, som Kevin Magnussen og Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen konstruerede i forbindelse med et sponsorat.

På grund af udfaldet har landsretten bestemt, at Dorte Riis Madsen skal betale racerkøreren 540.000 kroner i sagsomkostninger.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Kevin Magnussen, og han har ikke ønsket at kommentere dommen.

Magnussen på vej i retten tilbage i 2018. Denne gang fik han afgørelsen uden at møde op. Foto. Jan Sommer
Magnussen på vej i retten tilbage i 2018. Denne gang fik han afgørelsen uden at møde op. Foto. Jan Sommer

Kevin Magnussen (til højre) og Nico Hulkenberg (til venstre) forud for Aserbajdsjans Grand Prix i 2018. (Arkivfoto) Foto: David Mdzinarishvili/Reuters Motorsport Han er træt af det

Kevin Magnussen har grund til at være glad for tiden. Han er nemlig blevet far. Foto: Jan Sommer Motorsport Kevin er blevet far

Retssagen startede tilbage i 2017, hvor Dorte Riis Madsen stævnede Kevin Magnussen for at have misligholdt deres kontrakt og uretmæssigt brudt den tilbage i 2015.

Omvendt beskyldte racerkøreren sin manager for at have svigtet sit manageransvar, da han var tilknyttet F1-teamet McLaren.

På den økonomiske front mente Kevin Magnussen, at hun fraskrev sig at få udbetalt 20 procent af Kevin Magnussens indkomst som racerkører, da hun blev indsat og betalt som direktør i Kevin Magnussens anpartsselskab, som han og Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen havde stiftet, da Magnussens karriere tog fart.

Københavns byret gav Dorte Riis Madsen ret i en række punkter, selvom Magnussen, der blot var 15 år ved manageraftalens oprettelse, forklarede, at han ikke vidste, hvad han skrev under på. Han ankede, da byrettens dom faldt i 2018.

Dengang lå der dog en skjult sejr - som du kan læse mere om her

Nu har Østre Landsret givet ham en reel sejr, og dommen kan som udgangspunkt ikke ankes.

Han jagter ligeledes en succes, når han skal konkurrere for sit nye hold Chip Ganassi Racing ved Daytona, der løber af stablen i slutningen af januar.

Jenson Button (til venstre) mener ikke, det har været muligt for Mick og Michael at tale om sædet hos Haas. Foto: Echehard Schulz/AP Formel 1 - Tror ikke det er muligt

Frederik Vesti vandt de sidste to afdelinger af F3-mesterskabet i den forgangne sæson. Foto: Getty/FIA Content Pool Formel 1 Mercedes sikrer sig dansk F1-talent

Se højdepunkter fra Kevin Magnussens sidste Formel 1-løb i Abu Dhabi her