Kevin rykker tættere på Le Mans-eventyr

Den tidligere Formel 1-kører Juan Pablo Montoya er ikke i spil til Porsches Le Mans-racer

Kevin Magnussen har fået en konkurrent færre i kampen om Porsche-sædet. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen har fået en konkurrent færre i kampen om Porsche-sædet. (Foto: Jan Sommer)

Kevin Magnussen slipper for en alvorlig konkurrent i ræset om at snuppe det ledige sæde i Porsches Le Mans-racer.

For selv om den tidligere Formel 1-chauffør Juan Pablo Montoya på papiret ligner en seriøs rival, så spænder IndyCar-forpligtigelser formentlig ben for colombianerens ambitioner omkring det legendariske franske 24-timersløb.

Præcis, som eksperten Gary Watkins forudså i Ekstra Bladet onsdag, må han nemlig skyde en hvid pind efter en plads i Porsche-sædet, fordi IndyCar-kalenderen ramler sammen med en af de vigtige test-datoer før Le Mans.

Det bekræfter Porsches LMP1-teamets chef, Andreas Seidl overfor sportscar.365.

Se også: USA lokker Kevin

Så selv om Montoya deltager i den samme test som Kevin Magnussen om små to uger, så er han ikke nogen rival for danskeren i forhold til selve løbet.

- I forhold til næste år er Juan ikke til rådighed på grund af hans IndyCar-forpligtelser. Så det er bare en begyndelse på samarbejdet med os. Så må vi se, hvad fremtiden bringer

Så uanset, hvordan colombianeren præsterer, så ligner kampen om det Porsche-sæde, der er ledigt i F1-stjernen Nico Hülkenbergs fravær, en trekamp mellem Oliver Turvey, Mitch Evans og Magnussen.

- Vi konstaterede, at vores test-program tillader, at vi tester nogle nye chauffører, så vi kan se, hvordan de præsteret. Som alle ved, er Nico ikke til rådighed til den tredje bil, så der i princippet et ledigt sæde til næste år. Men uafhængigt af det, så handler det bare om at give de tre gutter en chance, så vi får en idé om, hvordan de præsterer i bilen, siger Andreas Seidl, der har masser af ros til både Oliver Turvey, der vandt Le Mans LMP2-klassen i 2014, og danske Kevin Magnussen.

Tom Kristensen rakte så at sige stafetten videre, da han i januar 2015 overrakte prisen som Årests Bilsportkører til Kevin Magnussen. Kristensen stoppede sin aktive karriere sidste år. (Foto: Jan Sommer) Motorsport - 30. okt. 2015 - kl. 21:10 Tom K. rådgiver Kevin: Her er din nye verden

- I sidste ende har jeg og mine folk kigget i alle kategorier. Turvey var simpelthen interessant i forhold til de seneste to år i Le Mans. Især hans indsats i 2014, hvor han kom sent ind som afløser for Marc Gene. Han gjorde det godt, synes jeg. Det gjorde han også i år. Oven i det kørte han Super GT i år, der er godt træning til denne form for racerløb, siger Seidl og fortsætter:

- Det er det samme med Magnussen. Han er helt sikkert en interessant kører på grund af det, han har leveret tidligere. Lige så snart vi så, at der var en mulighed for, at han var til rådighed, ringede jeg til ham og vi arrangerede en session, hvor vi tilpassede et sæde og prøvede ham i simulatoren. Det bliver spændende at se de to gutter, lyder det fra Andreas Seidl .

Porsche 919 Hybrid i en sen nattetime under årets Le Mans. Motorsport - 29. okt. 2015 - kl. 10:57 Så voldsomt er Kevins nye fartmonster

Se også: Han truer Kevins Le Mans-drøm: Min erfaring bliver en stor fordel

15 kommentarer
Vis kommentarer