Kevin tester Porsches superbil

Kevin Magnussen har sikret sig en test i den bil, Porsche sender til Le Mans næste år

Hør mere om Kevin Magnussens nye tjans
Følg Motorsport

Tirsdag kom det frem i BT, at Kevin Magnussen har været i kontakt med Porsche angående et sæde i deres WEC-program, det vil sige også et Le Mans sæde.

Magnussen har været til møder i Porsche-hovedkvarteret i Weissach, fremgik det af historien.

Den oplysning bekræfter Porsche nu selv overfor Ekstra Bladet. Teamet har givet Magnussen muligheden for at teste deres Porsche 919 Hybrid, som deltager i kongeklassen i Le Mans, LMP1-klassen.

- Han får en to-dages-test i Barcelona 10.-11. november, siger pressechefen for Porsches motorsportsafdeling, Holger Eckhardt.

- Mere kan vi ikke sige om Kevin i øjeblikket. Jeg må understrege, at der ikke er nogen kontrakt, eller noget af den karakter, om et sæde i Porsches LMP1-biler i 2016. Vi er glade for vores fabrikskørere, siger Eckhardt.

10 minutter efter de ord fra Eckhardt, blev det så annonceret på Porsches Twitter-profil, at Kevin Magnussen og to andre unge kørere - Oliver Turvey og Mitch Evans - får chancen i Barcelona.

Blandt Porsches fabrikskørere finder man blandt andre Kevin Magnussens gode ven fra gokart-dagene, Michael Kristensen, som også tidligere har været i spil til et Le Mans-sæde.

Tilbage står dog fortsat, at Porsche har et åbent sæde i den LMP1-racer, der i 2015 sikrede den tyske bilfabrikant den 17. sejr i den største klasse i Le Mans.

Det skyldes, at den ene af sidste års tre kørere, Nico Hülkenberg, i 2016 ikke kan deltage i Le Mans, idet der er lagt et Formel 1-løb i Baku i den samme weekend.

Porsche kigger derfor muligvis efter en stærkt erstatning til raceren. Hvis tyskerne henter en kører ind udefra, så er en anden tidligere Formel 1-kører, Juan Pablo Montoya, favorit til sædet.

Montoya skal også teste for Porsche i den kommende tid.

Lotus-fravalg ærgrer Kevins manager

Tidligere på måneden vurderede Ekstra Bladets sportsjournalist Jonas Hüttel Kevins Magnussen fremtidsmuligheder.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind