Kevin til eksamen: Jeg skal overbevise Porsche

Kevin Magnussen sætter næsen op efter et Le Mans-sæde, når han om to uger tester for Porsche

Kevin Magnussen får chancen for at imponere Porsche-ledelsen. (Foto: All Over)
Kevin Magnussen får chancen for at imponere Porsche-ledelsen. (Foto: All Over)
Følg Motorsport

Det er efterhånden længe siden, at Kevin Magnussen har fået lov til at køre en ægte racerbil på et stykke glohed asfalt.

Danskeren tabte som bekendt magtspillet hos McLaren, hvor han først mistede sin plads bag rattet og siden også rollen som tredjekører bag stjernerne Jenson Button og Fernando Alonso til Stoffel Vandoorne.

Siden forduftede de ledige F1-sæder hos de andre teams som regndråber på en varm motorhjelm, så udsigten til en rigtig køretur var pludselig langt for det danske motortalent.

Kevin jubler: Kan ikke vente

Men nu kan Magnussen igen glæde sig til at skulle gasse op for alvor, når han 11. og 12. november skal teste Le Mans-vinderne fra Porsches LMP1-racer i Spanien.

Så 'Mini Mag' glæder sig.

Ikke mindst, fordi der er en spinkel chance kan føre til, at han faktisk kommer til at køre i det legendariske franske 24 timers-løb, hvor hans far, Jan Magnussen, har høstet store triumfer med Corvette.

- Porsche har tilbudt mig den test, fordi de muligvis har et ledigt sæde i deres tredje bil på Le Mans næste år. Der er ingen garanti for det, men nu kigger de på os kørere for at være sikre på at have den bedste, hvis de får brug for en, siger Kevin Magnussen til TV2.

Kevin tester Porsches superbil

Kevin Magnussen er dog ikke den eneste, som får chancen på Circuit de Catalunya. Således er også britiske Oliver Turvey og newzealænderen Mitch Evans på plads.

Overfor TV2 erkender Kevin Magnussen, at de tre chauffører er i åben kamp om at imponere mest muligt.

- Det er det altid, når man tester sammen med andre kørere. Så skal man bare være hurtigst. Det er meget vigtigt at være den bedste, hvis de får brug for en kører, siger Kevin Magnussen, der erkender, at Le Mans-bilen vil være en helt anden udfordring end Formel 1-raceren fra McLaren.

- Det er helt klart noget andet end Formel 1. I Formel 1 handler det om at køre stærkt, og så at have stor teknisk viden om bilen. I Le Mans handler det også om andre ting. Der handler det også om at undgå at lave fejl. Og at kunne køre hurtigt gennem trafik. Der er jo også langsommere biler med i GT-klassen, og den trafik skal man være hurtig i. Og så skal man fremfor alt være meget stabil. Jeg gør mit bedste til testen, og så håber jeg at overbevise dem om, at jeg skal have sædet, konstaterer Magnussen, der overfor TV2 understreger, at han stadig drømmer om Formel 1, selvom det nu i første omgang handler om at imponere Porsche-cheferne.

Rosberg forklarer vreden: Det var ligesom at spise klunker

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+