Kevins ven får verdens bedste som makker i Le Mans

Daytona-vinder Michael Christensen skal være førstemand på ny Porsche

Michael Christensen ser ud til at få verdens bedste, Gianmaria Bruni som ny makker hos Porsche (Foto: Jan Sommer)
Michael Christensen ser ud til at få verdens bedste, Gianmaria Bruni som ny makker hos Porsche (Foto: Jan Sommer)

Verdens bedste GT-sportsvognskører, Gianmaria Bruni, Italien skal efter 10 år hos Ferrari i den kommende sæson køre parløb med Porsche-køreren Michael Christensen, som Kevin Magnussen altid har omtalt som sin bedste ven.

Det er websiden, Motorsport-Total.com, som kan fortælle, at den nye Porsche 911 RSR nr. 92 foruden den danske klassevinder fra sæsonens første store sportsvognsløb, Daytona 24 timer, skal bemandes med Gianmaria Bruni og Frédéric Makowiecki, Frankrig.

Jan Magnussen og sønnike Kevin. Foto: AP TV - 8. feb. 2017 - kl. 19:03 Magnussen smadrer bil mod betonmur: - En fed beslutning

Porsche har kun bekræftet, at Michael Christensen skal køre både VM for sportsvogne og Le Mans i nr. 92, lige som Ferrari kun har erkendt, at 'situationen omkring Gianmaria Brunis fremtid er kritisk'.

Dog har Ferrari i næste uge arrangeret en test med fire kørere på den italienske bane, Vallalunga for at finde en afløser for den formodede frafaldende stjerne.

Udover at have vundet klassen tre gange i Le Mans er den 35 årige italiener Gianmaria Bruni også dobbelte verdensmester i GTE Pro-klassen samt tidligere Formel 1-kører i sæsonen 2004 for Minardi, i dag Toro Rosso,, så det er ikke en hr. hvem som helst, at Michael Christensen ser ud til at få som fast makker.

Porsche har ved tilmeldingen til VM og Le Mans meldt ud, at danskeren ikke længere skal køre sammen med Richard Lietz, Østrig, som Michael Christensen i de seneste to år ellers har været fast makker med.

Den tidligere østrigske verdensmester i klassen skal være 'førstemand' på søsterbilen, som forleden havde premiere på Daytona.

Richard Lietz er som Gianmaria Bruni noteret for tre klassesejre i verdens største 24 timers løb, så situationen vil med hensyn til erfaring være uændret i Le Mans for danskeren, som efter klassesejre i Daytona og tidligere Sebring kun mangler Le Mans-sejren for at have lavet et af sjældne hattrick i sportsvognsklassen.

Hvis det skal lykkes, skal han køre fra bl. a. de danske verdensmestre i klassen, Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston martin og Jan Magnussen i Corvette.

Ferraris kommende test er uden danskeren Mikkel Max, som efter det danske Ferrari-mandskabs har sagt farvel til 24 timers løbet, ser ud til at gå glip af sæsonens store løb.

En anden af bilens chauffører, racerpigen Christina Nielsen er derimod til start i GTE AM-klassen for netop Ferrari med sin italienske medkører, Alessandro Balzan, som hun også kører sammen med i USA, og de to har som tredjekører den amerikanske gentleman-kører, Bret Curtis.

Udover racerkører skriver tredjemanden iværksætter indenfor forretninger på visitkortet.

Udover de nævnte danske kørere er David Heinemeier Hansson også til start i den fortsat voksende LP P2-kllasse, hvor en af konkurrenterne vil være den tidligere Formel 1-stjerne, Rubens Barrichello, Brasilien, som er med på en hollandsk bil sammen med den tidligere Le Mans-vinder, Jam Lammers., Holland.

Også et andet Formel 1-navn, polakken Robert Kubica vil få Le Mans-debut i 2017-udgaven, som køres 17. og 18. juni.

Se også: Kæmpe triumf for Kevins bedste ven

Se også: Store omvæltninger i 2016: Her er Kevins inderkreds

 

1 af 2 Porsche er klar med en ny bil til årets udgave af Le Mans, en Porsche 911RSR, som netop har haft premiere i 24 timers løbet i Daytona (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Michael Christensen ser ud til at få verdens bedste, Gianmaria Bruni som ny makker hos Porsche (Foto: Jan Sommer)
11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere