Klar til kæmpe begivenhed: Tom K. skal køre mod Schumacher

Når cremen af motorsporten mødes i Mexico er Schumacher tilbage på deltagerlisten

Den 19-årige Mick Schumacher har sørget for, at navnet Schumacher er tilbage i front (Foto: imago sport)
Den 19-årige Mick Schumacher har sørget for, at navnet Schumacher er tilbage i front (Foto: imago sport)
Følg Motorsport

Et af verdens mest berømte efternavne, Schumacher, er med speederen i bund vendt tilbage til motorsportens stjernehimmel.

Unge Schumacher med fornavnet Mick har allerede overtaget fars plads på Formel 1-fodboldholdet, som år efter år i forbindelse med Monacos Grand Prix har spillet en velgørenhedskamp mod Fyrst Alberts hold bestående af lilleputstatens mange sportskendisser.

Samtidigt med, at det er blevet officielt, at Mick Schumacher i næste sæson skal køre i klassen under Formel 1, den gendannede Formel 2-klasse, er han blevet en del af den eksklusive fartfest, Race of Champions.

Det er verdens bedste racerkørere fra diverse klasser, der midt i januar skal mødes i Mexico City, hvor der køres på Foro Soll -- en integreret af Mexico Citys Formel 1-bane Autodrome Hermanos Rodriguez som til dagligt bruges til baseball m.m.

Danmarks største motorsportsnavn til dato, den nidobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen har i mange år været stamgæst, så det kom ikke som den store overraskelse, at han er blevet offentliggjort som en af de 22 deltagere.

Lige som i verdens to største sportsvognsløb, Le Mans og Sebring, er den 51-årige dansker også rekordmand i Race of Champions, hvor han i 17 år har været regnet for en del af cremen af motorsporten.

Tom K sætter endnu en rekord ved kæmpe stjerneparade

Legendens søn, den 19-årige Mick Schumacher har sagt ja til at gøre sin sygdomsramte far,ære i den årlig tilbagevendende begivenhed.

- Min far elskede at køre Race of Champions. Det er for hans skyld, at jeg vil stille op, har Mick Schumacher udtalt i en pressemeddelelse.

Selv om Tom Kristensen sluttede karrieren for over fire år, kører han fortsat ræs. Her er han fotograferet ved Copenhagen Historic Grand Prix (Foto: Jan Sommer)
Selv om Tom Kristensen sluttede karrieren for over fire år, kører han fortsat ræs. Her er han fotograferet ved Copenhagen Historic Grand Prix (Foto: Jan Sommer)
 

Formel 1-kongen Michael Schumacher vandt aldrig den individuelle konkurrence, Race of Champions, men sad til gengæld tungt på Nations Cup, hvor han sammen med landsmanden, Sebastian Vettel har vundet seks gange.

Nu gendannes makkerparret Vettel/Schumacher, da den firedobbelte Formel 1-verdensmester også er blandt de navne, der indtil videre er bblevet meldt ud.

Det er også af 'ægte kærlighed', at Tom Kristensen fire år efter karrierestoppet fortsat gør et forsøg på at blive Race of Champions.

Fem gange er verdens bedste sportsvognskører blevet nummer to, mens han to gange har vundet Nations Cup.

Her skal han på Nordens hold i den kommende udgave køre sammen med den dobbelte rallycross-verdensmester Johan Kristoffersson,

Den ni-dobbelte Le Mans-vinder har godt i gang med at forberede sig til den store fartfest og har netop været i træningslejr på to hjul på La Santa, hvor han sammen med to af landevejens helte, Lars Bak og Mads Pedersen, har stået i spidsen for en cykeluge.

Race of Champions er sammen med Copenhagen Historic Grand Prix samt diverse historiske løb på Goodwood i England blevet en fast del af Tom Kristensens 'pensionisttilværelse'.

Marginalerne svigtede: Tom K slået med en meter

Weltklasse: Tom K. fik baghjul i ørkenen

Sikke et crash: Formel 1-talent væltede rundt med fan

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind