Lægerne har hevet dobbelt Dakar-vinder ud af årets løb

Spansk ørkenrotte kæmpede sig i mål med hoved- og nakkelæsioner for at blive fløjet på klinik

Det er  sandt at sige fortsat masser sand, som Dakar-feltet skal gennemkøre. Her er den 9-dobbelte rallyverdensmester, Sebastien Loeb, Frankrig på vej igennem en ørken (Foto: AP)
Det er sandt at sige fortsat masser sand, som Dakar-feltet skal gennemkøre. Her er den 9-dobbelte rallyverdensmester, Sebastien Loeb, Frankrig på vej igennem en ørken (Foto: AP)

Den spanske ørkenrotte, den dobbelte Dakar-vinder, Nani Roma kom tidligere på dagen som ventet ikke til start i San Juan de Marcona i Peru til 4. etape i årets Dakar Rally.

Han er i stedet for at køre videre i det vanvittige løb blevet indlagt på en amerikansk klinik i Perus hovedstad, Lima med svære hoved- og nakkelæsioner efter et stort uheld på 3. etape.

Tæt på målet i San Juan de Marcona trillede han rundt i sin Mini, men den 45-årige spanier fik efter at have sundet sig og fået bilen på rette køl kæmpet sig i mål på en 16. plads.

Spanieren, der vandt motorcykelklassen i 2004 og gentog sejren i bil i 2014, blev efter at være kommet i mål straks fløjet til Lima for at blive nærmere undersøgt.

Lægerne valgte at beholde ham ,så en i forvejen katastrofal start for Mini på årets Dakar blev hermed forværret.

Amerikaneren Bryce Menzies udgik allerede på etapen forinden, mens det sidste tilbageværende trumfkort i kampen mod Peugeot og Toyota, den finske rallystjerne, Mikko Hirvonen kørte ind i mekaniske problemer og mistede masser af tid.

Lige nu er feltet på vej fra Peru med kurs mod Bolivia med den forsvarende Dakar-vinder, legenden Stéphane Peterhansel, Frankrig i spidsen for løbet.

Franskmanden har allerede vundet 13 gange, 7 gange i bil og 6 gange på motorcykel, så det er ikke så uventet, at han allerede har taget føringen.

Søn på vej mod stjernerne - far giver gas i verdens vildeste rally

Fransk Dakar-konge vinder 13. titel

Overraskende karriereskifte: Toptræner dropper fodbolden