Løbsdirektør efter total-forvirring: Derfor fik Kevin rekorden

Der var stor forvirring, da Kevin Magnussen søndag satte banerekord på Jyllandsringen. Men løbsdirektør Peter Elgaard slår fast, at rekordforsøget gik korrekt til

Se billeder fra Kevins besøg her. (Foto: Anita Graversen)

Først slog Kevin Magnussen ikke den hurtigste tid nogensinde på Jyllandsringen, så slog han den uofficielt, og søndag aften blev det så meldt ud, at den danske Formel 1-kører havde slået tiden officielt - endda så klart som med omtrent to sekunder.

Ja, forvirringen var til at få øje på, da Formel 1-stjernen Kevin Magnussen søndag indtog arenaen i et pauseshow i DTC-sæsonåbningen i et forsøg på at slå den snart tre år gamle banerekord for en lukket bil på Jyllandsringen.

Der var sat 15 minutter af til rekordforsøget, og ifølge TV 2 lykkedes det ikke Kevin Magnussen at slå rekorden inden for den officielle tid. Men Formel 1-stjernen fortsatte herefter med at køre efter rekorden, selv om den officielle tidsregistrering var standset. Flere tilstedeværende skulle så have fortsat med at måle racerkørerens tider ved hjælp af stopure, og ad den vej skulle Kevin Magnussen være blevet tildelt den officielle rekord.

Kevin Magnussen kører i denne sæson hos det franske Renault-team. Arkivfoto: Jan Sommer Formel 1 Storhold forklarer: Derfor fik Kevin aldrig sin hundedyre bil

Men sådan gik det ikke til, forklarer løbsdirektør Peter Elgaard dagen efter rekordforsøget:

- Jeg erkender, det var nogle hektiske minutter, da vi også havde et DTC-løb, der skulle afvikles. Derfor gik der lidt tid, inden vi kunne melde den officielle tid ud. Kevin og teamet var blevet tildelt x antal minutter til at slå rekorden, og Kevin slog den helt fair and square inden for den tid, siger Peter Elgaard til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Kommunikationsbristet sker, fordi Kevin når at køre fire omgange mere, end vores helt officielle tidtagning registrerer, og derfor skal vi dobbettjekke med de data, der er i bilen, og her kan vi se, at alt er gået til, som det skulle, siger han.

Den nu forhenværende hurtigste tid nogensinde i en lukket bil på Jyllandsringen blev sat af Claus Christensen i en Aquilla CR1-Chevrolet i 2013. Tiden lød på 1.07,049 minutter, men den har Kevin Magnussen nu barberet ned til 1.05,22 minutter.

Kevin Magnussen kunne ikke smide sin Renault RS 01 rundt i ny banerekord på Jyllandsringen. (Foto: Anita Graversen) Motorsport Magnussen fik alligevel banerekord

(Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Kom tæt på Kevins nye liv: Rigmanden, kæresten, bopælen og inderkredsen

TV: Sådan gik det sidst Kevin Magnussen var på Jyllandsringen. Danmarks hurtigste interview!

36 kommentarer
Vis kommentarer