Magnussen-fest ender i kæmpe mareridt

Veteranen Jan Magnussen vil aldrig glemme aftenen og natten, hvor han tangerede en sjælden rekord

Aftenens og nattens Sebring 12 timer blev et mareridt for Jan Magnussen (Foto: Thomas Lekfeldt)
Aftenens og nattens Sebring 12 timer blev et mareridt for Jan Magnussen (Foto: Thomas Lekfeldt)

Danmarks mest vindende racerkører, Jan Magnussen vil aldrig glemme aftenen og natten på den gamle militærflyveplads, Sebring i Florida, hvor han havde set frem til at blive 'historisk' med en tangering af en sjælden rekord.

Den 44-årige racerkører fra Roskilde stillede til start for 20. gang i træk med et velbegrundet håb om at kunne forsvare sejren fra sidste års udgave af det klassiske 12 timers løb.

Sådan kom det ikke til at gå.

Tværtimod blev de 12 timer et langt mareridt for et ellers sejrstolt Corvette-mandskab.

Allerede på første omgang blev den mangeårige makker, Antonio Garcia, som Jan Magnussens hjerteligt omtaler som Kongen af Spanien, ramt af en punktering efter at have været i 'nærkontakt' med en konkurrent, da feltet blev sluppet løst.

Knap var spanieren tilbage, før der var elektriske problemer, og den løse forbindelse var fundet, afgik batteriet ved 'døden'.

Sådan fortsatte problemerne igennem løbet, og Jan Magnussen og Antonio Garcia, som er forsvarende amerikanske sportsvognsmestre, sluttede 45 omgange efter den vindende Porsche 911 i GTLM-klassen bemandet med trioen, Nick Tandy, Storbritannien, Patrick Pilet og Frederic Makowiecki, begge Frankrig.

Det skal nævnes, at Corvette efter at have tabt alt for mange omgange på grund af problemerne kørte med for at få nogle mesterskabspoint i den gule Corvette, som trods mange opdateringer er ved at være moden til ophugning.

12.timers.løbet i Sebring blev i sin tid løbet, som genstartede Jan Magnussens karriere efter fyringen fra Stewart Ford og Formel 1, og det  er makkeren fra debuten, Johnny O'Connells rekord med 20 starter i streg, som Jan Magnussen har tangeret.

Fem gange har han vundet klassen USA's mest ikoniske sportsvognsløb, hvor Le Mans-kongen Tom Kristensen i øvrigt også er rekordmand med seks sejre.

I den lidt mindre GTD-klasse kunne det være endt med en dansk sejr til IT-millionæren, David Heinemeier Hansson i en Lexus.

David Heinemeier Hansson og resten af Lexus-teamet dummede sig med at få en straf i pitten, og det kostede måske klassesejren(Foto: Jan Sommer)
David Heinemeier Hansson og resten af Lexus-teamet dummede sig med at få en straf i pitten, og det kostede måske klassesejren(Foto: Jan Sommer)
 

Det blev i stedet til en 5. plads, godt 25 sekunder efter den vindende Lamborghini, men 'danskerbilen' blev undervejs straffet for en 'lovovertrædelse' i pitten, da Lexus'en lå placeret i Top 3, hvilket kostede mindst et minut.

En anden forsvarende amerikansk mester, Christina Nielsen, der i år for alvor er kommet ind i varmen hos Porsche, sluttede lige efter David Heinemeier Hansson og Co. på en 6. plads. 

Første bil i mål i Sebring 12 timer var i øvrigt en Nissan med trioen, Pipo Derani, Brasilien, Johannes van Overbeek, USA og Nicolas Lapierre, Frankrig.

Har taget seks menneskeliv: Nu fjerner de 'dødssvinget'

Farmand blev treer - Kevin kunne have vundet

'Det er for vildt': Magnussen og Nielsen i amerikansk dobbelt-triumf