Magnussen-rival triumferer i Formel 1-rugeklasse

McLaren-talentet Stoffel Vandoorne vandt GP2-mesterskabet, der er regnet for en af rugeklasserne til Formel 1

Stoffel Vandoorne har været ganske overlegen hele GP2-sæsonen. (Foto: Jan Sommer)
Stoffel Vandoorne har været ganske overlegen hele GP2-sæsonen. (Foto: Jan Sommer)

McLarens belgiske udviklingskører og Kevin Magnussens rival fra teamets juniorprorgam Stoffel Vandoorne vandt søndag som ventet GP2-mesterskabet.

Vandoorne endte som nummer fire i søndagens GP2-løb i russiske Sothi, og det var nok til den samlede titel.

Med 108 point ned til Alexander Rossi på andenpladsen kan han ikke fanges med to løbsweekender igen og har dermed vundet mesterskabet 'som en boss', hvilket var McLaren-ledelsens ønske.

Han håber nu på en plads i Formel 1-feltet i 2016.

Hos McLaren er både Jenson Button og Fernando Alonso bekræftet som kørere i næste sæson, men Vandoorne kan også komme i spil hos Lotus.

Ellers er det forventet at han overtager rollen som McLarens reservekører - en plads Kevin Magnussen lige nu har. Danskeren ønsker imidlertid ikke at beholde det job, da han ikke ønsker en sæson uden at konkurrere. Rollen som reservekører er svær at forene med andre løbsserier.

Jenson- og Jessica Button smiler - ganske forståeligt. Den britiske racerkører har netop sikret sig en fed kontrakt i karrierens efterår. (Foto: AP) Sport og Spil Jason Watt: Skam jer, McLaren!

Tidligere har GP2-mestre som Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Nico Hulkenberg, Pastor Maldonado og Romain Grosjean fundet vej til Formel 1-feltet, hvor også Magnussen kørte i hele 2014-sæsonen.

I det nuværende Formel 1-felt har Lotus stadig et ledigt sæde, fordi Grosjean skifter til det nye Haas-hold.

Manor Marussia, som kører med Mercedes-motorer næste år, har heller ikke bekræftet navnene på holdets to kommende Formel 1-kørere.

Se også: Svært valg hos Lotus: Kevin blandt flere 'indbydende' kørere

6 kommentarer
Vis kommentarer