Mareridt: Erklærer forkert mand død

Arrangørerne af weekedens omdiskuterede TT Races på Isle of Man har begået en forfærdelig brøler

Michael Sweeney og en unavngiven konkurrent i aktion i årets udgave af TT Races på Isle of Man. Foto: David Horn/IMAGO/Ritzau Scanpix
Michael Sweeney og en unavngiven konkurrent i aktion i årets udgave af TT Races på Isle of Man. Foto: David Horn/IMAGO/Ritzau Scanpix
Følg Motorsport

Tre personer er omkommet i løbet af den seneste uges tid på Isle of Man under det omdiskuterede racerløb TT Races.

Mens Mark Purslow omkom i kvalifikationen 1. juni, døde Olivier Lavorel i weekenden -  og Davy Morgan tirsdag.

Eller…det troede man i hvert fald.

Det viser sig nu, at Lavorel ikke er død. Det er makkeren i sidevognen César Chanal til gengæld. Ham havde arrangørerne i første omgang meldt på vej til hospitalet i Liverpool – svært tilskadekommen.

En gigantisk brøler. For de pårørende nåede at blive underrettet.

Nu har de fået ny meldinger.

Chanals pårørende, der troede, deres familiemedlem nok var i kritisk tilstand men trods alt i live, er død, og Lavorels pårørende, der troede, han var død, har fået at vide, at han er i live – om end i svær kritisk tilstand.

Vi gentager: En gigantisk brøler.

Ingen anger at finde
Forvirrende? Ja, bestemt. Men forestil dig så at være pårørende.

Selv synes TT Races’ organisation blottet for fortrydelse eller anger i den pressemeddelelse, man har lagt på sin Twitter-konto. Her skriver man blandt andet:

- En indledende identifikation blev foretaget ud fra velkendte metoder, og det ser ud til, at det har resulteret i fejlagtig identifikation.

Ja, det ser det ud til.

De fortsætter:

- Vi er nu af den overbevisning, at det var César Chanal, der omkom lørdag 4. juni. Olivier er fortsat i kritisk tilstand.

Dog har arrangørerne taget kontakt til de pårørende og informeret dem om fejlen.

Men det er så også det. Ikke nogen beklagelse.

Dog tilføjes det, at man nu kigger grundigt på procedurerne, når der skal identificeres omkomne. Dette følges af en direkte opfordring:

- Vi opfordrer til, at folk ikke spekulerer på de sociale medier.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ekstra Bladets Jan Jensen har i mere end ti år skrevet kritisk om FIFA og Qatars VM-værtsskab. Hør hele den utrolige historie her. Syvende afsnit ligger nederst.

 

VM i Qatar er den største skandale i fodboldens historie. Det handler om magt, slaveri og korruption.

 

 

Han var udlært af Brasiliens største gangster, og da han blev FIFA’s præsident, satte han gang i en omfattende korruptionskultur.

 

VM i Frankrig i 1998 var et af de smukkeste, men på FIFA’s kongres i Paris blev det grimt. Verdensfodbolden fik en ny Godfather.

 

 

En intim frokost i det franske præsidentpalads i Paris fik afgørende betydning, da værterne for  VM i 2018 og 2022 skulle vælges.

 

Med 'I'm just a fat crook from Queens' som meddeler, og med FBI som dirigent, blev en række af fodboldens gangstere sat bag tremmer.

 

Der gik rystelser gennem Zürich. FIFA-kolossen krakelerede. Sepp Blatter holdt krampagtigt fast i magten, men til sidst blev også han fanget i korruptionens dynd. Han trak Michel Platini med sig. Her syv år efter risikerer de at havne i spjældet.

 

Det blev endnu en vild dag i Zürich. FIFA skulle vælge ny præsident og i kulissen sloges sheiker fra flere lande for at vinde indflydelse. Afsnit 7 er det sidste i første sæson. Fortvivl ikke, der kommer en ny sæson til efteråret.

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind