Marginalerne svigtede: Tom K slået med en meter

Det blev heller ikke i år, at Le Mans kongen kunne tilføje Race of Champion på visitkortet

Den ni dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen må tage en tur mere til den årlige fartfest for motorsportens største navne.

Højst en meter kom til at afgøre, at drømmen om at kunne skrive Race of Champion på visitkortet heller ikke gik i opfyldelse på King Fahd Stadion i Riyadh, Saudi Arrabien.

De berømte marginaler gik heller ikke i år Tom K's vej.

Den senere vinder, skotten David Coulthard, fik i semifinalen lige akkurat presset sin pick up forbi, hvorefter den tidligere Formel 1-stjerne i finalen slog den norske rallycrossverdensmester Petter Solberg med to sikre heatsejre.

Så skotten gentog sejren fra Barbados i 2014.

Inden det blev til farvel til Tom Kristensen, havde danskeren i kvartfinalen ellers kørt fra sidste års vinder, den tidligere Formel 1- og Indy Car-stjerne Juan Pablo Montoya og fået revanche for nederlaget i finalen i Miami.

Selv om det blev tæt i semifinalen, var den skotske sejr et udtryk for dagsformen.

I den indledende gruppe blev det også til en tæt sejr til David Coulthard, da 3. gear 'forsvandt' i Tom Kristensens bil på opløbet efter at være først ud det sidste sving.

Danskeren, der er feltets veteran med 13 starter, må fortsat 'nøjes' med at stå noteret for fem andenpladser i løbet, som år efter år kan tiltrække mange af de største navne fra diverse klasser.

Selv om karrieren efter stoppet i 2014 kun er for sjov, har Danmarks største motorsportsnavn fortsat travlt, og den næste opgave er at få Audis fabrikskørere i form til sommerens opgaver, hvor den tyske bilgigant trods farvel til Le Mans er en stor spiller.

Bilernes svar på Bundesligaen, Deutsche Tourenwagen Meisterschaft har først starter i maj, men så er der en masse andre opgaver, selv om der er meningen at skære ned på dommeropgaverne i Formel 1.

Motorsport Weltklasse: Tom K. fik baghjul i ørkenen

Kevin Magnussens tidligere medkører, Jenson Button slog Tom Kristensen i finalen i Beijing 2009 (Foto: AP) Motorsport Efter fem andenpladser: Tom K har ambitioner i Saudi Arabien

Tom Kristensen har vundet Le Mans ni gange - her i 2001. Foto: Morten Bjørn Jensen Motorsport Han fik den ultimative anerkendelse: Tom K.’s perfekte karriere

 

3 kommentarer
Vis kommentarer