McLarens luksusproblem: Drømmestart til Kevins ærkerival

Stoffel Vandoorne vandt sæsonens første GP2-løb og kan give McLaren-Honda et seriøst problem denne sæson

Stoffel Vandoorne kører igen i år GP2 for ART Grand Prix. Teamet, som også Nico Rosberg, Lewis Hamilton og Nico Hülkenberg har vundet GP2 for. (Foto: All Over)
Stoffel Vandoorne kører igen i år GP2 for ART Grand Prix. Teamet, som også Nico Rosberg, Lewis Hamilton og Nico Hülkenberg har vundet GP2 for. (Foto: All Over)

Problemer har McLaren-Honda nok af denne sæson - bare med at få bilen til at fungere.

Teamet risikerer at stå med endnu et, når det bliver tid til at tænke på 2016-sæsonen. Da kan McLaren meget vel stå med det luksusproblem at have fire kørere, som alle fortjener et Formel 1-sæde.

Kevin Magnussens ærkerival i McLarens juniorprogram Stoffel Vandoorne presser nemlig også på for at få chancen i motorsportens fineste klasse. Belgieren blev i 2013 af Kevin Magnussen henvist til andenpladsen i Formel Renault 3.5, hvorefter McLaren satsede på den danske sejrherre.

Sidste år i sin debutsæson i GP2 blev Stoffel Vandoorne en imponerende nummer to, og i Bahrain denne weekend har han lagt hårdt for land. Pole position samt sejr lørdag i det første løb, hvori han også satte hurtigste omgang.

Som Autosport-redaktøren Edd Straw konstaterer i sin weekendklumme:

- Stoffel Vandoorne kan gå hen og give McLaren et seriøst problem i år. Teamet har allerede to Formel 1-verdensmestre på kontrakt i 2016, Jenson Button og Fernando Alonso, ligesom det har behov for at finde vej for Kevin Magnussen ind i et sæde, efter han blev sat på bænken i år.

- Og Vandoorne, del af McLarens juniorprogram siden begyndelsen af 2013, er klar favorit til at vinde GP2-titlen. Med god grund.

Se også: Rivalens plan: Overhal Kevin indenom

- Mod det formentlig bedste GP2-felt i et halvt årti er Vandoorne den kører med de fleste midler, største incitament og mulighed for at sejre til slut. Hvis han gør det, vil 2012 Formula Renault 2.0 Eurocup-mesteren være den fjerde kører i McLarens stald, som er værdig til et Formel 1-sæde, skriver Straw.

Kevin tror på rivalen
Kevin Magnussen forventer også, at Stoffel Vandoorne bliver en konkurrent i kampen om at vendte tilbage til Formel 1.

- Jeg er ret sikker på, at han gør et godt stykke arbejde og vinder GP2. Men hvad kan jeg gøre ved det, konstaterede Kevin Magnussen, da Ekstra Bladet i Malaysia bragte rivalen på banen.

Se også: Kevin lovpriser konkurrenten: Stoffel vinder GP2

For Marco Sørensen blev sæsonstarten i GP2 lidt af et mareridt.

Nordjyden punkterede i sin Carlin-racer på tredje omgang og måtte udgå.

I det andet GP2-løb i Bahrain - det såkaldte sprintløb - kørte Stoffel Vandoorne fra en startposition som nummer otte til andenpladsen. Marco Sørensen blev nummer 21 og næstsidste af de biler, som gennemførte.

Marco Sørensen måtte udgå tidligt af GP2:

Se også: Årets bedste kørere: Sådan ligger Kevin

13 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere