Michael alene i London

Verdensmester får en ekstra chance i dansk VM-duel

Michael Christensen har fået en ekstra mulighed at genvinde VM-titlen, så sportsvognene har fået forlænget sæsonen på grund af corona (Foto: Jan Sommer)
Michael Christensen har fået en ekstra mulighed at genvinde VM-titlen, så sportsvognene har fået forlænget sæsonen på grund af corona (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

Den forsvarende mester Michael Christensen har fået en ekstra chance for at overhale sine landsmænd, Nicki Thiim og Marco Sørensen i et dansk ræs om VM-titlen i sportsvognenes GTE-klasse.

Coronaen har tvunget sportsvognene til at følge kalenderåret og ikke som planlagt de store fodboldturneringer med en sæson fra sommer til sommer.

Derfor vil VM-finalen, som skulle have årets 24 timers løb Le Mans i næste måned, i stedet blive otte timers løb i Bahrain, 20. november.

Som Tour de France er Le Mans flyttet til eftersommeren, og de to store franske begivenheder  afsluttes begge søndag, 20. september dog nogle timer forskudt af hinanden af hensyn til TV.

Ændringen har medført, at Michael Christensen sammen med makkeren Kevin Estre i Porsche har fået den mulighed tilbage, som det dansk/franske makkerpar mistede, da VM-løbet på Sebring i marts blev aflyst meget sent.

Aflysningen afkortede i første omgang sæsonen, men nu er kalenderen tilbage på otte løb.

- Da jeg skulle af sted til Sebring, blev jeg vækket klokken 6 om morgenen med en besked om, at jeg kunne sove videre, fordi løbet var aflyst. Det var to timer før, at jeg skulle have været i lufthavnen og fløjet til Miami, siger Michael Christensen, som efter en tid i Danmark har valgt at gå i lock down på på hjememeadressen i London.

Her bor han meget centralt nær London Eye, og da den nærliggende Battersea Park for tiden er yderst populær, bliver det i stedet til løbeture langs Themsen forbi Tate Modern ud mod Tower Bridge og tilbage på den modsatte side.

- Jeg er ret alene i Londons gader. Der er nærmest udgangs- og forsamlingsforbud, så det er til at komme frem. I ro og mag kan jeg se en masse smukke bygninger, siger Michael Christensen, som håber på, at Porsche midt i juli vil kalde ham tilbage på jobbet.

Inden Le Mans i september køres det sædvanlige 'opvarmningsløb' på Spa, som er planlagt til slutningen af august.

Da der køres om 'store point' at hente både i Le Mans og Bahrain skal de førende i VM, Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin ikke føle sig sikre, selv om de på nuværende tidspunkt er foran med 27 point i VM-regnskabet.

- Det er ikke VM, som jeg tænker mest på, men situationen i det hele taget for motorsporten. Sælges der ikke biler, køres der ikke race. Så enkelt er det, siger Michael Christensen.

- Heldigvis er Le Mans for Porsche, hvad Formel 1 er for Ferrari, så jeg er glad for at være Porsche-kører.

- Siden 1951 har Porsche været med, og det har  fabrikken har meldt ud, så Le Mans er nok det sidste, som vil blive droppet, hvis der spares, siger Michael Christensen, der ikke er ked af, at ideen med en superfinale på Le Mans allerede faldet til jorden efter kun et enkelt forsøg.

Tidligere har han udtalt, at det var en lidt flad oplevelse at blive hyldet som verdensmester på Le Mans, fordi de mange tilskuere var ved at være trætte efter at have hyldet Le Mans-vinderne og derefter verdensmestrene i de to LMP-klasser, inden turen kom til Michael Christensen og Kevin Estre i GTE Pro-klassen.

Medvirkende hertil var også, at Michael Christensen og Co. mistede mulighed for at genvinde 24 timers løbet.

I de første 12 af 24 timer var man med helt fremme i kampen om føringen, da problemer meldte sig oig sendte deres Porsche ned igennem feltet til en tiendeplads.

Michael Christensen er blevet hyldet på Le Mans både som vinder af 24 timers løbet og VM-titlen, så han kan sammenligne de to oplevelser (Foto. Jan Sommer)
Michael Christensen er blevet hyldet på Le Mans både som vinder af 24 timers løbet og VM-titlen, så han kan sammenligne de to oplevelser (Foto. Jan Sommer)
 

 

 

 

Corona bremser hede danske VM-drømme

Dansker troede han blev nummer to: Vågner op til VM-sejr

Triumf eller trøstpræmie? Dansk verdensmester!

 

 

 

 

 

 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind