Michael Christensen vinder VM-løb igen

Flot sejr i nat i USA til dansk Porsche-kører

Arkivfoto: Jan Sommer
Arkivfoto: Jan Sommer

Den nye Christensen med Ch med fornavn Michael vandt i nat på Formel 1-banen i Austin, Texas sit andet VM-løb i træk.

Han gentog bedriften fra Nürburgring og kørte sig selv op på en samlet 3. plads i mesterskabet, mens makkeren, Richard Lietz, Østrig er på vej mod VM-titlen.

Årsagen til, at den dansk/østriske duo ikke følges ad i VM-stillingen er, at Michael Christensen blev hevet ud af bilen tidligere på sæsonen, da Porsche var i personalenød og sendte danskeren til USA for at støtte franskmanden Patrick Pilet i United SportsCar Championship.

Så bliver det ikke mærkeligere: Dansk Le Mans-håb skal køre mod sig selv

Da den 25-årige dansker i nat passerede mållinjen, var han næsten syv sekunder foran en søsterbil fra Porsche, mens den anden 'danskerbil' i GTE Pro-klassen med Christoffer Nygaard og Marco Sørensen, Aston Martin, kom i mål som 6'er.

Trods succesen i GT-klassen må Michael Christensen være tålmodig med hensyn til drømmen om at komme til at køre en Porsche i den store sportsvognsklasse med prototyperne.

Han var i  spil til årets vinderbil på Le Mans med bl. a. Formel 1-gæstekører, Nico Hülkenberg, men Porsche har meldt ud, at vindertrioen har fået tilbuddet om at forsvare sejren i næste års Le Mans, så avancementet er indtil videre sat på stand by..

Der kan  måske ske andre personaleændringer, når Ford kommer med i VM-serien, som kan betyde, at  Michael Christensen vil rykke op i hierarkiet.

Trods nedtur: Danske Christina fastholder førstepladsen

VM for sportsvogne vil i næste sæson komme op på ni løb, da Mexico også vil være med i den hastigt voksende løbsserie.

VM løbet gav i øvrigt Porsche-sejr til trioen, Timo Bernhard, Tyskland, Brendon Hartley, New Zealand og Mark Webber, Australien, der elers hentede sig sig stop-go straf i slutfasen.

De tidligere Le Mans-vindere og verdensmestre fra Audi, trioen Andre Lotterer, Tyskland, Marcel Fässler, Schweiz og Benoit Tréluyer, Frankrig sluttede som 2'er, men fører i mesterskabet.