Motorsportens største tv-kendis siger stop

Patrick Dempsey indtog podiet ved forrige års Le Mans, men nu har racerkøreren valgt udelukkende at fokusere på filmkarrieren

Patrick dempsey har stoppet sin racerkarriere (Foto: Jan Sommer)
Patrick dempsey har stoppet sin racerkarriere (Foto: Jan Sommer)

Patrick Dempsey, der spiller den flotte hjernekirug Derek Shephard i TV-serien 'Greys hvide verden' har valgt at stoppe sin karriere med speederen i bund.

Hollywood-stjernen, der har ry for at være motorsportens største kendisnavn, vil med beslutningen om at stoppe svigte årets danske racerkører Michael Christensen.

Selv om amerikaneren på grund af arbejdet med at indspille filmen 'Bridget Jones's Baby' ikke kan køre 24 timers løbet på Le Mans, var Dempsey alligevel tilmeldt VM for sportsvogne.

Her skulle han have kørt med i en Porsche 911 med den forsvarende GTE Pro-verdensmester, Richard Lietz, og Michael Christensen for teamet Dempsey-Proton.

Se også: Patrick Dempsey går i cølibat

Patrick Dempsey er også kendt som hjernekirugen, Derek Shephard i TV-serien, Greys hvide verden (Foto: Allstar Picture Library)
Patrick Dempsey er også kendt som hjernekirugen, Derek Shephard i TV-serien, Greys hvide verden (Foto: Allstar Picture Library)
 

Patrick Dempsey nåede i efteråret karrierens højdepunkt som racerkører, da han var med til at vinde et VM-løb på Fuji-banen i Japan.

Det skete i GTE Am-klassen, og dermed tog den 50 årige amerikaner et step op på sejrsskamlen i forhold til Le Mans, hvor det blev til en 2. plads i selvsamme klasse.

- Jeg træder et skridt tilbage for at bruge mere tid på familien og filmkarrieren, lyder det fra Patrick Dempsey, der langt fra har været den eneste Hollywood-stjerne i motorsporten.

To af andre i denne kategori er Steve McQueen og Paul Newman. Mens førstnævnte nøjedes med at have hovedrollen i en legendarisk Le Mans-film fra 1971, kørte Paul Newman med i selve løbet i 1979 og sluttede på en samlet 2. plads.

Se også: Nyt Formel 1-tiltag er en varm sag for Tom K.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere