Mystikken breder sig: Er stadig tavs om verdens største brøler

Fortsat stor mystik om hvorfor den førende Toyota nr. 5 gik i stå tre minutter fra sejren i Le Mans 24 timer

Mystikken breder sig: Er stadig tavs om verdens største brøler

Her smed Toyota sejren væk

LE MANS (Ekstra Bladet): Toyota ville efter historiens største bommert ikke fortælle, hvorfor den førende Toyota nr. 5 gik i stå og smed den første sejr til den japanske bilgigant væk.

Kazuki Nakajima skulle bare køre en sidste 'jubelomgang', da bilen standsede få meter efter mållinjen, så Porsche kunne drøne forbi og vinde for andet år i træk og 18. gang i alt.

Bagefter blev der blandt andet talt om, at Kazuki Nakajima havde fået besked for at slukke for nogle kontakter og sætte farten ned, så den anden efterfølgende Toyota kunne komme på siden af den førende til et flot reklamebillede.

Det skulle være denne manøvre, som er gået fuldstændigt galt, hvis man ellers kan tro på den efterfølgende sladder.

I hvert fald er der sket noget meget pinligt, siden der ikke er kommet en 'officiel' erklæring om en elektrisk fejl eller lignende.

For at gøre det hele endnu værre blev Kazuki Nakajima disket efter at have humpet rundt på en sidste omgang og i mål som 2'er, fordi den sidste omgang var blevet kørt for langsom.

Der er måske en eller to hos Toyota, som kunne overveje at begå harakiri.

Toyotas tavshed vil give grobund for den ene mere fantasifulde konspirationsteori efter den anden, så det er mærkeligt, at Toyota ikke straks er gået i offensiven.

Den uventede Porsche-triumfen udløste kæmpe jubelscener i tyskernes garage, mens man kunne se hædermænds græde hos Toyota, som efter hård kamp med Porsche efter 23 timer og 57 minutter havde den første Le Mans-sejr i hus, så det skulle markeres, så ingen var i tvivl om, hvem der vandt i dag.

Kæmpe Le Mans-drama: Smed sejren på sidste omgang

Dansker er glad for tredjeplads i Le Mans

 Rejste sig efter rædsels-optakt: Kevin håbede på uheld