Nevø ødelægger onklens DM-drømme

Dennis Lind var dagens mand på Ring Djursland

Dennis Lind kørte fra onkel Jan Magnussen og hjalp sin makker, Casper Elgaard i DTC-meterskabet (Foto: Claus Bonnerup)
Dennis Lind kørte fra onkel Jan Magnussen og hjalp sin makker, Casper Elgaard i DTC-meterskabet (Foto: Claus Bonnerup)

Der bliver noget at snakke om til næste familiesammenkomst.

Nevøen Dennis Lind er godt i gang at spolere onkel, Jan Magnussens chance for at generobre tronen i Danish Thundersport Championship.

Her er den forsvarende mester Casper Elgaard gået i udbrud efter at have ryddet bordet i København i det seneste løb.

En føring, som Casper Elgaard udbyggede i søndagens tre løb på Danmarks ældste racerbane, Ring Djursland, der fejrede 50 års fødselsdag sammen med dansk motorsports superliga.

Takket været makkeren i Massive Motorsport, 'den uartige' nevø, Dennis Lind, der både i regn og tørvejr var hurtigst af alle.

Sidstnævnte var i 1. heat venlig mod chefen, Casper Elgaard, som undlod at angribe i dagens vilde regnvejrsløb, men i de efterfølgende to heat, hvor chefen kørte ind i problemer, vandt Dennis Lind over onkel Jan Magnussen.

- To omgange mere i det ene heat, så var punkteret, fordi jeg var uheldig at havne i noget tumult. Det ville have været skidt, hvis jeg havde måtte smide et fjerde heat, siger Casper Elgaard.

Dermed endte dagen med, at den forsvarende mester øgede med fire point i duellen med Jan Magnussen.

Samtidigt har Casper Elgaard fortsat 'fordel' ved kun at have de tre nuller på tavlen, som alligevel kan smides væk, mens Jan Magnussen efter 'mareridtet' i  København har fire 'æg', så der skal vindes nogle point i de tre sidste løb.  

Se også: Magnussen med mere Mag-værk

Selv om Dennis Lind efter sin stærke søndag på Ring Djursland fik kilet ind i mellem de to, er dagens mand på Ring Djursland, Dennis Lind, langt bagud i den samlede stilling, fordi han på grund af unoderne på Padborg Park modsat de to andre skal smide seks løb og ikke tre, når det endelig DM-regnskab gøres op. Lige nu har casper Elgaard 239 mod Jan Magnussen 215, mens Dennis Lind er på 222.

- Jeg kan kun hjælpe min makker, Casper Elgaard, selv om det er Jan, som det går ud over. Vi kører tit tætte løb mod hinanden, siger Dennis Lind, som efter løbet fik den største krammer af den travle onkel.

Jan Magnussen har utroligt travlt i august på to fronter.

Tirsdag skal Danmarks mest vindende retur til USA til Virginia, hvor han skal forsvare 1. pladsen i United SportsCar Championship, som efter den forrygende start med sejr i 24 timers løbet i Daytona og 12 timers løbet på Sebring er krympet gevaldigt på det seneste.

Jan Magnussen og makkeren Antonio Garcia, Spanien har fortsat fire point til en BMW med Bill Auberlen, USA og Dirk Werner, Tyskland, mens Patrick Pilet, Frankrig i Porsche er fem point efter.

-- Det bliver svært at holde 1. pladsen, fordi vi for tiden ikke kan matche Porsche og Ferrari, men vi ved aldrig, hvornår reglementet ændres, så kommer til at konkurrere på lige fod, siger Jan Magnussen, der til  det seneste løb fik 'ulykkesbilen' fra Le Mans tilbage.

I Virginia skal endnu en dansker, Christina Nielsen, forsvare sin 1. pladsen i GT Daytona-klassen, der svarer til gruppe 3 i Europa. Hun har et forspring på to point.

Se også: Straffet ulovligt: Dansk motorsports slemme dreng er tilbage

0 kommentarer
Vis kommentarer