Annonce:
Annonce:

Ny aftale med Audi: Dansker tættere på Le Mans-drømmen

22-årige Nicolaj Møller Madsen har sat sin underskrift på en ny aftale med Audi, og dermed rykker målet om Le Mans-deltagelse i 2017 nærmere

Nicolaj Møller Madsen har sat sit underskrift på en aftale med Audi. (Foto: Nicolaj Møller Madsen)
Nicolaj Møller Madsen har sat sit underskrift på en aftale med Audi. (Foto: Nicolaj Møller Madsen)
Annonce:
Følg Motorsport

Audi er ikke det dårligste sted at være, hvis drømmen er at gøre sig gældende i 24 timers-løbet på Le Mans. Spørg bare Tom Kristensen, der med ni sejre i det legendariske løb har en helt særlig plads i rekordbøgerne - både på den franske bane, men også hos det tyske team, hvor syv af triumferne kom i hus.

Dertil har 22-årige Nicolaj Møller Madsen stadig et stykke vej, men den talentfulde racerkører er godt i gang med at skabe sig et navn hos Audi. Den unge fynbo og den tyske motorsportsgigant har således netop indgået en ny etårig aftale, som sørger for, at Madsen kan forfølge den målsætning, han satte for fire år siden - at køre Le Mans i 2017.

Formel 1-professoren afslører: Derfor bliver jeg ikke Kevins chef

Annonce:

I første omgang gælder det dog deltagelse i Europas største GT3-serie 'Blancpain Sprint Series', hvor fem løb indtil videre er booket ind i Møller Madsens 2016-kalender. Flere af dem kommer til at finde sted på kendte Formel 1-baner i Europa så som Hungaroring i Ungarn og Circuit de Catalunya i Spanien.

- Jeg ved godt, at der er lang vej til Le Mans, som er det overskyggende mål næste år, men det her er et stort skridt i den rigtige retning. Jeg får lov at fortsætte hos Audi, hvor jeg altid gerne har villet være. Jeg lykkedes med at komme ind sidste år, og nu har jeg så beholdt min plads, siger Møller Madsen til Ekstra Bladet.

Han var i 2015 deltager i talentserien Audi TT Cup samen med 24 andre håbefulde kørere. Her vandt danskeren flere løb og blevet samlet nummer to, hvilket nu har resulteret i, at han som den eneste af seriens deltagere er blevet tilbudt et sæde hos Audi-teamet Phoenix Racing i GT3-serien. Her er Møller Madsens personlige mål at ende blandt de tre bedste i aldersklassen for kørere under 25 år.

Udsalg: Formel 1-sæde til halv pris

Annonce:

Torsdag blev der så sat pen til papir i Audis hovedkvarter i Nürburg. Møller Madsen var selv kørt derned med familien, og det illustrerer meget godt, at han endnu må gøre en hel del af arbejdet på egen hånd i en motorsportsverden, hvor sponsorstøtte betyder en hel del. Audi står selv for 50 procent af finansieringen i den nye aftale, men resten af det budget, der skal til, må Møller Madsen selv skaffe. Det drejer sig om ca. 1,5 millioner kroner, og det beløb triller ind gennem et sponsornetværk, han selv har været med til at opbygge..

- Det er stort, at det lykkedes gennem hjælp fra en række mindre sponsorer. Det er et kæmpe cadeau til alle, der er med i sponsornetværket. Og det viser, at det her kan lade sig gøre, uden at man har en milliardær i baghånden. Det giver blod på tanden i forhold til at finde en hovedsponsor, siger Møller Madsen, da Ekstra Bladet fanger ham på vej tilbage mod hjemmet sent torsdag aften.

Jagten på denne hovedsponsor er i fuld gang i samarbejde med managementbureauet Oktober KBH, der blandt andet tæller den tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen. I en pressemeddelelse, der blev sendt ud i forbindelse med den nye Audi-aftale, fremgår det, at den succesfulde erhvervsmand har stor tro på det unge talent.

Formel 1-babe hånede dansk kører: Nu svarer han tilbage

Annonce:

- Nicolaj er en knægt med krummer i. Derfor formår han også at samle folk omkring sig. Han VIL køre Le Mans, og det er vi slet ikke i tvivl om, at han kommer til. Derfor er han også rent kommercielt et meget interessant navn, som vi glæder os til at følge, siger Lars Seier Christensen.

Nicolaj Møller Madsen skal efter planen køre sit første løb i dagene 8.-10. april på Misano World Circuit Marco Simoncelli i Italien.

 Hvem er du? Formel 1-skønhed hudfletter dansker

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: