Ny bil til VM-vindere: Så gælder der ingen kære mor

Efter 50 sejre og pole position skal Nicki Thiim og Marco Sørensen have udskiftet deres Aston Martin Vantage

De snart forhenværende verdensmestre, Nicki Thiim, til højre og Marco Sørensen kan se frem til at få en ny bil (Foto: Jan Sommer)
De snart forhenværende verdensmestre, Nicki Thiim, til højre og Marco Sørensen kan se frem til at få en ny bil (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

Nu er det snart slut med undskyldninger.

De danske sportsvognsverdensmestre lidt endnu, Nicki Thiim og Marco Sørensen vil ikke bare få en ny bil til den kommende 'supersæson', men Aston Martin vil også skifte dækmærke og fremover køre på Michelin som resten af det lille eksklusive felt i den prestigefyldte GTE Pro-klasse.

Mens VM-sæsonen har lakket mod enden med løb i Fuji og Shanghai afsluttende med sæsonfinalen lørdag i Bahrain har Aston Martin været i Florida på den tidligere luftbase i Sebring for at teste den nye Aston Martin Vantages pålidelighed.

Det var her at skarpe blikke opdagede, at dækkene kom fra Michelin, så fremover kan Nicki Thiim og Marco Sørensen ikke beklage sig over, at de er 'dækket' dårligere ind end konkurrenterne.

Med en ny bil vil Aston Martin i den nye supersæson over 1 1/2 år på årgangen blive lige så godt kørende som Porsche, Ferrari og Ford GT.

I USA er Corvette også i gang med udvikle en ny bil Jan Magnussen.

Den nye Aston Martin Vantage  skal efter planen præsenteret i næste uge, men den første start vil først blive om et halvt år på Spa, Belgien, når der tages hul på supersæsonen, som skal bane vejen for i fremtiden at køre efterår-forår for at kopiere de fleste store fodboldturneringer og adskille sig fra Formel 1-kalenderen.

Trods feltets ældste bil har Aston Martin alligevel kunne gøre sig gældende.

Således var Nicki Thiim og Marco Sørensen  i det seneste VM-løb i Shanghai med til at skrive historie, da danskerne med deres første pole position i denne sæson kørte pole position nr. 50 ind på Aston Martins konto.

En af Aston Martins mest emotionelle sejre er fra 2014, hvor Kristian Poulsen med mikrofonen, David Heinemeier Hansson og Nicki Thiim vandt en klassesejr i Le Mans til ære for deres afdøde holdkammerat, Allan Simonsen (Foto: Jan Sommer)
En af Aston Martins mest emotionelle sejre er fra 2014, hvor Kristian Poulsen med mikrofonen, David Heinemeier Hansson og Nicki Thiim vandt en klassesejr i Le Mans til ære for deres afdøde holdkammerat, Allan Simonsen (Foto: Jan Sommer)
 

Dagen efter var der mere at juble over i GTE Am-klassen med klassesejr nr. 50 til den ellers bedagede bil, som i år vandt en dramatisk sejr på Le Mans med en overhaling af Jan Magnussens gule Corvette på sidste omgang i 24 timers løbet.

Til farvel- og finaleløbet i Bahrain har Nicki Thiim og Marco Sørensen fået lettet bilen med 5 kg og justeret en anelse på restictor, men de er for længst kørt ud af kampen om VM-titlen.

Der er hård kamp, og tre biler kan afløse danskerne som verdensmestre i klassen med Ferrari i front.

VM-kampen er også uden den tredje dansker i klassen, Michael Christensen, som har haft en uheldig VM-sæson, som senest kulminerede i Shanghai, da en motorfejl stoppede den danske Porsche-kører og makkeren, Kevin Estre, Frankrig, da de ellers førte komfortabelt.

I Bahrain skal de to jagte revanche og hjælpe Michael Christensens tidligere makker, Richard Lietz, Østrig på vej til en ny VM-titel.

Den samme rolle vil David Heinemeier-Hansson få i LMP2-klassen, hvor 'søsterbilen' fra Vaillante Rebellion med Bruno Senna, Brasilien og Julien Canal, Frankrig, kan blive mestre.

IT-millionæren fra Brønshøj med adresse i USA har på det seneste oplevet lidt af hvert med karrierens første pole position i LMP2-klassen i Fuji og en podieplads som 3'er i Shanghai.

Diskvalifikation fra andenpladsen i Le Mans ødelagde hans VM-sæson på grund af tabet af dyrebare VM-point, som er dobbelt op i point i 24 timers løbet.

Endnu er der ikke meldt ud, om det vil på samme måde i supersæsonen med to Le Mans-løb i VM-kalenderen.

Kæmpe Le Mans-nedtur: Magnussen mister sejren på sidste omgang

Karrierens besynderligste sejr: Blev nr. 2 - men vandt VM-løb

Æd den: Tom Kristensen hylder danske verdensmestre

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind