Pension eller nedtrapning: Jan Magnussen færdig i USA

Danmarks mest vindende sat af Corvettes hold i det amerikanske mesterskab

Efter 15 år ser Jan Magnussens karriere hos amerikanske  Corvette ud til at være forbi (Foto: Thomas Wilmann)
Efter 15 år ser Jan Magnussens karriere hos amerikanske Corvette ud til at være forbi (Foto: Thomas Wilmann)

Efter 15 år styrer Danmarks mest vindende racerkører Jan Magnussen mod en usikker fremtid hos det amerikanske Chevrolet Corvette-team.

Det kan ligne pensionering eller nedtrapning.

Hvis netsitet Sportscar 365 ellers har kilderne i orden vil den 46-årige dansker i næste sæson blive afløst af den 18 år yngre amerikaner Jordan Taylor i det amerikanske sportsvognsmesterskab.

Her vil Corvette langt om længe komme 'up to date' og køre med ny udviklet model, hvor motoren lige som hos f. eks. Porsche er blevet placeret midt i bilen.

Jan Magnussen har tidligere fortalt, at eftersommeren skal bruges på at forhandle ny kontrakt med Corvette, som er en del af Chevrolet og derfor også GM, og det ser ud til, at danskeren kan ende med at få en anden rolle.

Selv om den tidligere formel 1-kører igennem de mange år har vundet fire Le Mans-klassesejre og lige så mange amerikanske mesterskaber, har alting en ende.

Således spekulerer Sportscar 365 i, om Jan Magnussen enten er på vej på pension eller blevet tvunget ud.

- Chevrolet vil ikke diskutere spekulationer. Jan har været og vil fortsat være en værdifuld del af Corvette Racing.

Erstatningen Jordan Taylor har i flere omgange været gæstekører i  netop Jan Magnussens bil, hvor spanieren Antonio Garcia skal køre videre i den nye Corvette.

Bilen præsenteres i næste måned i Petit Le Mans, som kan blive Jan Magnussens afsked med USA, hvor han efter den mislykkede formel 1-karriere 'søgte' tilflugt og er blevet kæmpe navn, som tilskuerne flere gange har kåret til den mest populære kører.

Jan Magnussen kan fortsat joke, men det nager ham, at der er blevet langt mellem sejrene (Foto: Jan Sommer) Motorsport Danmarks mest vindende tørster efter sejr

De tre danskerbiler i GTE Pro-klassen  var i starten af løbet i nærkamp om førstepladsen (Foto: Jan Sommer) Motorsport Magnussen i front: Nedtur for danskerbil

Jan Magnussen skal efter Le Mans forhandle ny kontrakt (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Scorer millioner på Le Mans: Så meget tjener de danske stjerner

 

1 af 3 Trods fire mesterskaber er Jan Magnussen færdig med at køre for Corvette i det amerikanske sportsvognsmesterskab (Foto: Jan Sommer)
2 af 3 Far og søn havde en drøm at køre Le Mans. Det vil efter alt at dømme blive i en Corvette, hvis det overhovedet vil blive til noget, da Jan Magnussens tid hos amerikanerne ser ud til at være forbi (Foto: © RICHARD PRINCE, RICHARD DOLE)
3 af 3 Efter 15 år ser Jan Magnussens karriere hos amerikanske Corvette ud til at være forbi (Foto: Thomas Wilmann)
56 kommentarer
Vis kommentarer