Racer-dronning stopper hos Haas-team

Danica Patrick stopper som kører hos Gene Haas' Nascar-hold, Stewart-Haas Racing

Danica Patrick har ikke fået forlænget aftalen med Stewart-Haas for den kommende sæson. Foto: All Over Press
Danica Patrick har ikke fået forlænget aftalen med Stewart-Haas for den kommende sæson. Foto: All Over Press

Efter seks sæsoner er samarbejdet mellem racer-dronningen Danica Patrick og Stewart-Haas Racing slut.

Stewart-Haas, der er stiftet og delvist ejet af Gene Haas, der også ejer Formel 1-holdet Haas F1 Team, hvor Kevin Magnussen kører, har de saidste seks sæsoner været arbejdsgiver for 35-årige Patrick, der som kvinde i en mandeverden har gjort sig stærkt bemærket.

Blandt andet ved at være den første kvinde, der har været i spidsen for Indianapolis 500 og Daytona 500 og den første kvinde til at vinde et Nascar-løb.

De resultater har hun imidlertid været langt fra i denne sæson, hvor hun blot har opnået en top-10-placering og ikke har kvalificeret sig til playoff. Og nu er det slut hos holdet, der får ny sponsor - og så er der ikke længere plads til hende i Stewart-Haas' Ford Fusion med nr. 10.

- Det har været en ære at køre for Tony Stewart, Gene Haas og alle hos Stewart-Hass Racing i de foregående seks sæsoner. Sammen har vi opnået pole position på Daytona 500, syv top-10-placeringer, og vi har oplevet spændende race hen ad vejen.

- Min tid som kører for dem slutter nu som følge af en ny sponsoraftale for 2018. Sponsorater spiller en vigtig rolle i vores sport, og jeg har i løbet af min karriere været meget heldig, men dette år har været overraskende, skriver Danica Patrick på sin Facebook-side.

35-årige Patrick refererer her til, at den største sponsor på hendes bil trak sig, allerede inden sæsonen var startet, og de to parter kæmpede i tre måneder med hinanden i retten, inden de indgik forlig.

Fra næste sæson bliver det Smithfield Foods, der kommer til at pryde Stewart-Haas-racerne - en sponsor, der er kommet til fra den legendariske Nascar-kører Richard 'The King' Pettys hold.

Derfor er det også nærliggende, at Danica Patricks bil nr. 10 går til Aric Almirola, der til og med denne sæson kører i bil nr. 43 for netop Richard Petty Motorsports - i øvrigt i det nummer med STP som sponsor, Petty selv fejrede mange af sine største triumfer i sportsgrenen med.

Se også: Ecclestone foreslår særskilt kvinde-Formel 1

Se også: Smuk racerpige kan være på vej i Formel 1

Se også: Racer-babe i historisk sejr

Få adgang til Ekstra Bladets magasin om Brøndby her:

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen