Racer-legende død i flystyrt

Den 59-årige Ted Christopher døde lørdag eftermiddag amerikansk tid i et flystyrt. Han var en legende i den amerikanske Nascar-serie

Ted Christopher døde lørdag i en flyulykke. Billedet er fra 2005. Foto: AP/Jon Pierre Lasseigne
Ted Christopher døde lørdag i en flyulykke. Billedet er fra 2005. Foto: AP/Jon Pierre Lasseigne

Han har levet et liv i overhalingsbanen. Bogstaveligt talt.

59-årige Ted Christopher blev kendt igennem den amerikanske løbsserie Nascar, hvor han i flere årtier har været aktiv. Han har blandt andet vundet 48 løb i 'Nascars modified competition'.

Men det var et helt andet form for transportmiddel, som dræbte Ted Christopher.

Et fly styrtede ned i den amerikanske stat Connecticut, hvor racer-legenden var med som den eneste passager. Både ham og piloten omkom i ulykken.

- Vi er alle ked af at høre om den tragiske flyulykke, som kostede Nascar-køreren Ted Christopher og pilotens liv, siger Nascars direktør Brian France på Nascars hjemmeside.

Netop staten Connecticut havde en særlig plads i hjertet for den nu afdøde racerkører. Han har nemlig rekorden for flest vindende løb på de to historiske baner Stafford Motor Speedway og Thompson Speedway Motorsports Park i staten. Derfor har førstnævnte også opkaldt en tribune efter ham.

- Han vil blive savnet i racer-fællesskabet og i hjerterne på mange fans. Nascar har hans familie og i sine tanker og bønner i denne svære tid, fortsætter Brian France.

Flyet var på vej til New York, hvor den 59 årige legende faktisk skulle deltage i et racerløb. Da nyheden om hans dødfald var kommet ud, besluttede Nascars ledelse og hans team at køre en æresrunde for ham, inden løbet i New York blev skudt i gang.

Fans af Nascar har heller ikke været sene til at hylde den nu afdøde racerkører på Twitter.

Racer-dronning stopper hos Haas-team

Kevin forklarer: Her vil jeg køre i fremtiden

Kevin fisker efter Nascar-chance