Racerpige er tre timer fra at skrive historie

Christina Nielsen kan blive den første kvindelige racerkører, der bliver 'major-mester'

Som far, så datter. Christina Nielsens far, Lars-Erik Nielsen har flere gange kørt Le Mans Foto: Jan Sommer
Som far, så datter. Christina Nielsens far, Lars-Erik Nielsen har flere gange kørt Le Mans Foto: Jan Sommer
Følg Motorsport

Racerpigen Christina Nielsen er kun tre timer fra at skrive historie og blive den første kvindelige racerkører, som vil blive mester i en af motorsportens 'major-serier'.

Efter at have kørt 'opvarmningsløb' til VM-afdelingen for sportsvogne på Formel 1-banen i Austin, Texas er racerkøreren fra Vedbæk efter en heldig 3. plads så tæt på at vinde den titel, som hun i fjor faktisk 'mistede' i sæsonens sidste løb, Petit Le Mans, der køres lørdag 1. oktober.

Modsat sidste år kan hun om to uger nøjes med at køre tre timer, fordi det automatisk vil give hende point nok til at blive amerikansk sportsvognsmester og køre i de tidligere 'danske' mestre, Tom Kristensens og Jan Magnussens hjulspor.

 

Så meget skal gå galt, hvis ikke Christina Nielsen vil få revanche for sidste års nederlag på point i det amerikanske sportsvognsmesterskab. her mistede hun på finaledagen føringen i mesterskabet og sluttede som samlet 2'er.

Hun har sammen med Italiens Alessandro Balzan et forspring på 32 point inden sæsonfinalen i 10 timers løbet, Petit Le Mans på Road Atlanta udenfor den tidligere OL-værtsby, Atlanta, men da der er point efter tre timers kørsel vil Christina Nielsen/Alessandro Balzan få point nok til at vinde, da en sejr f. eks. er 36 point værd, mens en 24. plads til sammenligning er 7 point værd, og så mange biler vil der slet ikke være til start i GTD-klassen.

Indtil sidste omgang på Formel 1-banen i Austin lignede det ellers 'kun' en 4. plads til det dansk/italienske makkerpar, men en foranliggende Porsche kørte for benzin, så på sidste omgang blev der bytet til en 3. plads.

Det var samme placering, som Christina Nielsen efter sit stint afleverede deres Ferrari 488 GT3, men en safety car periode sendte Alessandro Balzan ned som 10'er, inden han kunne gå til modangreb og næsten køre point nok hjem til, at mesterskabet kom i hus.

Også Jan Magnussen var til start i Texas sammen med Antonio Garcia, Spanien, i den gule Corvette, og det blev som for Christina Nielsens vedkommende ligeledes til en 3. plads, og dermed er Jan Magnussen definitivt ude af mesterskabskampen.

Vilde med Christina

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag