Ramte muren med 170 km i timen: Derfor skete ulykken

Jan Magnussen forklarer, hvordan hans uheld skete

Corvette-raceren fik tryk både forfra og bagfra. (Foto: Jan Sommer)
Corvette-raceren fik tryk både forfra og bagfra. (Foto: Jan Sommer)

Et 'fremmedlegeme' var grunden til, at speederen satte sig fast, og selv om Jan Magnussen fik blokeret forhjulene, ramte han med fronten betonmuren i den anden af de fem Porsche-kurver med 170 km i timen.

Da der fortsat var acceleration på baghjulene, røg han også tværs af banen og ramte muren i den anden side med bagenden.

Han slap uskadt, men chassiset knækkede først foran og så bagpå.

Allerede ved middagstid var den smadrede Corvette racerbil smidt på en ladvogn på vej mod London til lufthavnen for at blive fløjet hjem til Heathrow.

Corvette-raceren fik tryk både forfra og bagfra. (Foto: Jan Sommer) Motorsport Historisk exit: Derfor kan Magnussens Corvette ikke reddes

Dagen derpå kunne Jan Magnussen i et stopfyldt telt i den danske K-lejr i Le Mans fortælle sin version af, hvad der skete torsdag aften.

Samtidigt benyttede han lejlighed til at tage en snes fra sit Corvette-mandskab med i danskerlejren for at takke dem for, at han fortsat er i live.

- Hver gang jeg forulykker, bygger disse gode folk bilen endnu stærkere, sagde Jan Magnussen under stort bifald.

'Fremmedlegemet', som ikke er identificeret, vil fremover heller aldrig kunne sætte sig fast, lige som Corvette installerer en måde at bringe det til stop, hvis det utænkelige, at et lignende uheld sker igen.

- Det var et skræmmende øjeblik, da bilen fortsatte efter at have ramt muren for første gang, men heldigvis var det overstået på et kort øjeblik, afslørede Jan Magnussen, der også fortalte, at da han indså, at ulykken var uundgåelig, fjernede han hænderne fra instrumentbrættet.

- Jeg havde ikke lyst til at tage fra med hænderne. Desværre ramte jeg ikke så perfekt, at motoren blev ødelagt og gik ud. Så ville jeg ikke have fortsat på tværs af banen, sagde Jan Magnussen, der bliver i Le Mans for at støtte den anden Corvette nr. 64 i bestræbelserne på at vinde årets løb.

(Foto: Jan Sommer) Motorsport Se det voldsomme crash: Her kører Magnussen galt

Allerede om 14 dage skal Jan Magnussen i aktion, og Corvette har allerede været ude at låne en danskerbil, Corvette nr. 50, hvor sidste års klassevinder, Kristian Poulsen skal forsvare titlen i GTE Am-klassen.

Tilfældigvis er det Jan Magnussens bil fra i fjor, som den uheldige Le Mans-helt kan køre videre i de næste to løb i USA.

Om 14 dage køres der på den betømte Watkins Glen.

- Endnu er det ikke afgjort, om den ødelagde Corvette kan genopbygges, eller om der bygges en ny, siger Jan Magnussen.

Jan Magnussen bliver trøstet i garagen ovenpå det dramatiske uheld (Foto: Jan Sommer) Motorsport Le Mans-nedtur: Jan Magnussen færdig efter uheld

10 kommentarer
Vis kommentarer