Reservebil har kurs mod Le Mans

Mikkel Mac hopper af Supertourisme-serien for at satse 100 pct. på at komme ind i det eftertragtede Le Mans-felt

Mikkel Mac, nr. 2 fra venstre, ved årets danske Le Mans-pressemøde håber på, at han næste år lige som de andre ved bordet skal køre med i Le Mans (Foto: Jan Sommer)
Mikkel Mac, nr. 2 fra venstre, ved årets danske Le Mans-pressemøde håber på, at han næste år lige som de andre ved bordet skal køre med i Le Mans (Foto: Jan Sommer)

Den danske reservebil til årets Le Mans har for alvor sat kurs mod en plads i feltet i næste års udgave af verdens hårdeste 24 timers løb.

Efter sejren for nyligt på Red Bull Ring i Østrig styrer Ferrarien med base i Allerød mod et wild card til 2016-udgaven.

Det har fået bilens hurtigste kører, Mikkel Mac, til at stoppe i den nye serie, Danish Supertourisme, for at være forsvare førstepladsen i GT-klassen i resterende del af sæsonen.

Der er to løb tilbage, Paul Ricard i Frankrig i september og Estoril i Portugal til oktober, inden Ferrari med trioen, Mikkel Mac, Johnny Laursen og Andrea Rizzoli ved, om de næste gang skal være mere end tilskuere på Le Mans.

Se også: Ingen Schumacher: Verdensmester får kritik af F1-drømmehold

Som reserver deltog trioen i  maj i den officielle træning, så alle har fået en klar fornemmelse af, hvad der kan vente i fremtiden.

Føringen i den europæiske Le Mans er på fem point til en af Ferraris mange 'udlejningsbiler' i diverse sportsvognsklasser fra AF Corse, der så sent som i sidste sæson også stod bag den danske Ferrari.

Besætningen er britisk med IT-legenden, Duncan Cameron som pengemanden, der har hyret landsmanden Aaron Scott og ireren Matt Griffin til at opfylde rigmandens drøm om at køre Le Mans.

En drøm som mangemillionær Johnny Laursen i 'danskerbilen' i øvrigt deler med ham.

Se også: Jan Magnussen tæt på mesterskab: Hvert point tæller

Hvis Le Mans bliver en realitet, kan det ende med, at racerpigen Christina Nielsen vender tilbage.

Hun var inde i billedet til den officielle test i Le Mans to uger før selve 24 timers løbet, men testen kolliderede med et løb i USA, så det blev i denne omgang for hendes vedkommende kun til denne ene test med teamet på Paul Ricard.

Siden har hun holdt stilen i USA og kørt sig i spidsen i den lille klasse i United SportsCar Championship.

0 kommentarer
Vis kommentarer