Ros til dansker og bøde til Ferrari

Teamchef kom på pinebænken, da det venstre forhjul røg af

Ferrari 458 med Mikkel Mac bag rattet til starten af årets Le Mans. Foto: Jan Sommer
Ferrari 458 med Mikkel Mac bag rattet til starten af årets Le Mans. Foto: Jan Sommer

LE MANS (Ekstra Bladet): Teamchef Allan Jørgensen gennemlevede nogle lange sekunder, som nåede at blive til minutter, inden hjuldramaet med Mikkel Mac endte lykkeligt.

Sammen med resten af det debuterende Ferrari-mandskab fra Allerød kunne teamchefen til slut ånde lettet op, men teamet skal betale en bøde for at have tabt venstre forhjul.

Det er dog en ligegyldig detalje, fordi det kunne på flere måder være gået alvorligt galt.

Løbet var knap givet fri efter en start bag safety car på grund af voldsomt regn, da debutanten Mikkel Mac mærkede, at der var noget helt galt, da han var på vej igennem Dunlop-kurven med fuld hammer.

Dækket havde i stedet for at sætte sig fast løsnet sig.

Efter at have fået besked på at sænke farten skulle Mikkel Max forsøge at liste den lange vej tilbage i pitten, men på Mulsanne-langsiden røg venstre forhjul, så de sidste godt 7 km måtte klares på 3 hjul og uden at skade bilen for meget.

- Fantastisk kørt af Mikkel, lød efterfølgende fra Allan Jørgensen.

- Han undgik en ulykke og 'reddede' bilen.

- Endnu bedre var det, at han bagefter gik ud og kørte hurtigst af alle i klassen, sagde Allan Jørgensen, som har måtte forklare sig overfor en løbskommissær, der har meddelt, at der vil komme et bødekrav.

Artiklen fortsætter under billedet

Jan Magnussens Corvette her på den regnfulde bane. Foto: Jan Sommer
Jan Magnussens Corvette her på den regnfulde bane. Foto: Jan Sommer

Uheldet kostede fire omgange, fordi den forreste bundplade, kaldet en splitter, skulle udskiftes, så det, som skulle have været et smart træk ved at skifte fra 100 pct. regnvejrsdæk til en lightudgave i forbindelse med en safety car-periode, resulterede i stedet i en katastrofal start.

Heldigvis er der masser af timer tilbage til at køre det tabte ind igen.

- De andre kan også få uheld, så vi har ikke givet op, selv om vi har givet os selv den dårligste tænkelige start, siger Allan Jørgensen, der ikke havde betænkeligheder ved at sende Mikkel Mac ud igen straks efter den dramatiske oplevelse.

Dansker slap heldigt fra tab af forhjul

Bekymret Magnussen havde regnet med hurtigere bil