Sådan startede Christinas travle døgn

Nu er Ferrari-pigen på vej til Le Mans fra Detroit

Christina Nielsen startede sit travle døgn med en 2. plads i Detroit (Foto: Jakob Jørgensen)
Christina Nielsen startede sit travle døgn med en 2. plads i Detroit (Foto: Jakob Jørgensen)

Det er fortsat lige ved og næsten, men alligevel ser det bedre og bedre ud for den forsvarende mester, Christina Nielsen og hendes makker Alessandro Balzan, Italien i det amerikanske mesterskab.

Hun indledte et travlt døgn med to løb i to verdensdele med en andenplads i Detroits gader.

Her kappede det dansk/italienske makkerpar i Ferrari 488 et stort stykke af afstanden til den førende Mercedes AMG, så der kun er sølle 9 point mod de 24, som var forskellen inden starten på gadeløbet i bilernes by i USA.

Den førende i GTD-klassen, amerikaneren Ben Keating røg i muren og udgik, men blev klassificeret som nr. 14 ud af 15 startende.

Det var fjerde gang ud af fem mulige, at Christina Nielsen og Alessandro Balzan endte på podiet, som i dobbelt forstand blev historisk.

 

Hondas luksusmærke, Acura vandt sin første sejr i det amerikanske mesterskab. Bilen blev kørt af Andy Lally, USA og Katherine Legge, Storbritannien, og det er første gang, at Christina Nielsen havde selskab af eget køn på podiet.

Hvem sagde, at kvinder ikke kan køre race.

Det var ikke kun Christina Nielsen og Alessandro Balzan som efter løbet kunne fortsætte til den nærmeste lufthavn for at flyve til Le Mans til søndagens officielle test med selvtillid i bagagen.

Her har hun i år fået nye makkere, da det danske Ferrari-mandskab er kørt i garage.

Jan Magnussen, som sammen med makkeren Antonio Garcia, Spanien, kunne holde fri, vil møde en 3. kører, Jordan Taylor, USA, som kommer med en frisk sejr. Sidstnævnte vandt med broderen, Ricky Taylor den store klasse for faderen, Wayne Taylors team.

Den danske mangemillionær og racerkører krydser pitten i Le Mans. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Ferrari-Johnny: Mangemillionær og Le Mans-debutant

Se også: Dansk racerkørers vilde weekend: To løb i to verdensdele på 24 timer

Se også: Ændrer Le Mans-regler efter grotesk afslutning

 

3 kommentarer
Vis kommentarer