Sådan straffes Ford og Ferrari i Le Mans

Fords modangreb på Jan Magnussen og Co. var uden betydning

Ferrari og Ford bliver straffet. Foto: Jan Sommer
Ferrari og Ford bliver straffet. Foto: Jan Sommer

LE MANS (Ekstra Bladet): Ford fik intet ud af at gå til modangreb på Jan Magnussen og Corvette.

Inden Le Mans-organisationen sammen Den Internationale Motorsportsunion besluttede at straffe Ford og Ferrari og lempe reglerne for de tre andre i GTE Pro-klassen, Corvette, Aston Martin og Porsche, nåede tilbagevendte Ford at beskylde Corvette for at have fusket under onsdagens træning og bevist kørt lagsomt af alle.

Porsche indkaldte sammen med Aston Martin til et krisemøde torsdag med det formål at skabe et mere jævnbyrdigt løb. Under træningen til Le Mans har Ford og Ferrari kørt ca. 5 sekunder hurtigere på en omgang. (Foto: Jan Sommer) Motorsport Le Mans-oprør gav pote: Stikker kæp i hjulet på Ford og Ferrari

Problemerne hos Jan Magnussen og Co. viste sig at være så store, at hans mangeårige makker, spanieren Antonio Garcia kun fik kørt af de fem påkrævede omgange, så Corvette nr. 63 skal starte allersidst.

- En ønskeposition for Corvette. Sidste år vandt den anden Corvette fra den samme startplads, joker Jan Magnussen.

Fords modsangreb prellede af på de høj herrer, som fredag eftermiddag besluttede, at Ferrari og Ford skal have ekstra kg ombord.

Mens Ferrari vil få 25 kg, som i følge en tommelfingerregel vil gøre bilen 0,5 sek langsommere, har Ford fået 10 kg, altså 0,2 sek.

Derudover skal Ford skrue ned for turbotrykket, mens Aston Martin og Corvette må reducere restrictor med henholdsvis 0,4 mm og 0,3 mm..

Endeligt vil Porsche få otte liter mere i tanken, mens Ferrari og Corvette vil få 7 liter.

Alle disse ændringer, som de færreste kan få betydningen af, skulle gøre, at weekendens 24 timers løb vil blive langt mere jævnbyrdigt for GTE Pro-bilerne end træningen har vist.

Bilerne skulle på pairet være på samme niveau som til den officielle test, hvor alle 14 startende kørte en omgang indenfor halvanden sekund.

Her har Ford og Ferrari været suveræne med 2 x Ford i første startrække, men med alle 7 fra Ford og Ferrari som de syv forreste  i klassen.

Der var 3,8 sekunder mellem den hurtigste Ford med Dirk Müller, Tyskland og den bedste ikke Ford eller Ferrari, en Porsche nr. 92 med Frankrigs Frédéric Makowiecki.

Motorsport Derfor lader 'Big-Mag' og co. andre om at råbe op

Jan Magnussens bil snittede barriereren under træningen. Det var dog ikke danskeren, der sad bag rattet (Foto: Jakob Jørgensen) Motorsport Jan Magnussens bil kyssede barrieren

10 kommentarer
Vis kommentarer