Schumacher jr. på hospitalet efter crash

Mick Schumacher var i barrieren to gange under Formel 4-løb i Østrig - anden gang kostede det en brækket hånd

Stumperne fløj omkring Mick Schumachers racer hele to gange i denne weekend. Her er det fra hans andet crash, hvor han brækkede den ene hånd. (Screendump: YouTube)
Stumperne fløj omkring Mick Schumachers racer hele to gange i denne weekend. Her er det fra hans andet crash, hvor han brækkede den ene hånd. (Screendump: YouTube)

Mick Schumacher havde ikke de to fedeste køreture i sit unge liv, da den anden løbsweekend i den tyske Formel 4-serie blev afviklet på Red Bull ring i Østrig.

Den 16-årige søn af Michael Schumacher var nemlig i de to første af weekendens tre løbsafdelinger impliceret i afkørsler.

Michael Schumacher havde ifølge Jean Alesi aldrig accepteret det cirkus, der nu er omkring sønnen (Foto: AP) Formel 1 'Schumacher havde aldrig accepteret det cirkus'
I lørdagens første afdeling kom den unge tysker allerede på 1. omgang i klammeri med en anden kører lige før et 90 graders-sving. Resultatet blev, at hans racer fik smadret frontvingen og med stor fart fortsatte lige gennem svinget.

Heldigvis var der en lang afkørsel, som fik taget farten af bilen, inden den bankede frontalt ind i en dækbarriere. Schumacher slap fra afkørslen uden mén. (Uheld kan ses her)

I lørdagens anden afdeling var Schumacher knapt så heldig, da han på 17. omgang tilsyneladende uforskyldt blev klippet bagfra af en lidt for overhalingsivrig Thomas Preining fra Østrig.

Efter påkørslen var Schumacher en tur i væggen (kan ses her), så stumperne fløj til alle sider. Den tyske teenager måtte derefter på hospitalet, hvor det kunne konstateres, at han havde brækket højre hånd.


Som følge af sin brækkede hånd kunne Schumacher ikke deltage i den tredje afdeling på Red Bull Ring, som blev kørt søndag sidst på eftermiddagen.

Han scorede dog et enkelt point til stillingen i serien, idet anden afdeling blev afbrudt efter hans uheld og point uddelt efter stillingen på det tidspunkt, hvor han lå nummer 10.

Mick Schumacher fik i april en flot start på sin nye tilværelse som Formel 4-chauffør, da han i den første løbsweekend i Oschersleben i Tyskland sikrede sig en løbssejr i tredje afdeling og lagde sig lunt i sub-toppen af den samlede stilling.

Motorsport TV: Mini-Schumacher i debut-triumf
Ifølge bulletierne fra Østrig er Schumacher som følge af sin brækkede hånd ude i en måned eller måske mere. Hvis det bliver meget mere end en måned, kan næste løbsweekend 20.-21. juli på Spa-banen i Belgien komme i fare for det unge motortalent.

2 kommentarer
Vis kommentarer