Se dansk racerkører i uvant terræn: Flyvende før Le Mans

Marco Sørensen fik så at sige luft under vingerne, da han deltog i et PR-arrangement forud for Le Mans

Her forsøger Marco Sørensen at gøre sig som pilot.

– Det er vildere end race, men på en hel anden måde.

Racerkører Marco Sørensen har for alvor prøvet at have luft under vingerne, da han forleden debuterede som ’fartpilot’ i en Alpha Jet i forbindelse med et PR-arrangement forud for 24 timers løbet på Le Mans, 18. og 19. juni.

Den 25 årige dansker var sammen med tre af 24 timers løbets andre store navne deriblandt den dobbelte Le Mans-vinder, Alexander Würz, mødtes med fire skrappe piloter fra det franske flyvevåben, Armée de l’Air.

Efter at piloterne havde haft en dag som racerkørere på den permanente bane i Le Mans, Bugatti med racerkørerne som ’kørelærere’ i LMP2-lignende sportsvogne fra Pescarolo, blev rollerne byttet om dagen efter.

Marco Sørensen blev sammen med de tre andre racerkørere kørt godt 100 km sydpå til en militærlufthavn nær Tours.

Det lille eksklusive selskab var opdelt i fire hold, som efter at have ’kæmpet’ på racerbanen om kunne køre de mest konstante omgangstider fortsatte med en form for ’fangeleg’ i luften.

– Hvis der mangler ’kamppilot’ et eller andet sted, er man velkommen til at ringe, lyder det ’kålhøgen’ fra Marco Sørensen, der flere dage efter oplevelsen fortsat er godt oppe at flyve efter at have haft styrepinden i kampflyet, hvor man bl.a. simulerede en bombning af banen i Le Mans.

Se tv-klippet af Marco Sørensen som pilot i tv-klippet øverst oppe.

Se også: Motorsportens største tv-kendis siger stop

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere