Skeet-skytten ude af verdens vildeste rally

Det kører heller ikke for Toyota i verdens vildeste rally

Den dobbelte vinder, Nasser Al-Attiyah, Qatar er ude af årets Dakar Rally efter at have ramt en sten, som smadrede bagpartiet på hans Toyota(Foto: AP)
Den dobbelte vinder, Nasser Al-Attiyah, Qatar er ude af årets Dakar Rally efter at have ramt en sten, som smadrede bagpartiet på hans Toyota(Foto: AP)

Den dobbelte Dakar-vinder, Nasser Al-Attiyab, Qatar er færdig i årets udgave af det vanvittige løb i Sydamerika.

Dermed oplevede en af verdens mest alsidige sportsudøver en ny 'skeet-dag'.

Han skød som forsvarende bronzevinder fra London også med i den olympiske skeetskydningskonkurrence i Rio de Janeiro, hvor han 'missede' alt for mange lerduer og ikke kom videre fra kvalifikationen.

I Dakar var det en sten, som 'smadrede' bagenden på hans Toyota, så han tabte over to timer til etapevinder, den mange dobbelte vinder, Stephane Peterhansel, Frankrig og Peugeot, der lige nu slås med landsmanden og Peugeot-kollega, den mange dobbelte rallyverdensmester Sebastien Loeb som 'førertrøjen'.

Det betød, at Nasser Al-Attiyab opgav på en dag, hvor han ikke var den eneste Toyota-kører, som oplevede den store nedtur.

Et andet topnavn, en anden tidligere Dakar-vinder, Gilles de Villiers, Sydafrika tabte f. eks. masser tid på grund af en brændstofpumpe, som ikke virkede.

Det blev for Toyota en dag, som kom til at minde om mareridtet få minutter før afslutningen på sidste års 24 timers løb i Le Mans, hvor den førende Toyota-bil pludseligt gik i stå på vej ud på den sidste omgang.

- Dakar rally kan være så ondt, sagde Nasser Al-Attiyab om det fatale uheld, som er næsten hverdagskost i løbet, som er nået til Jujuy-provinsen i Argentina på grænsen til Chile og Bolivia.

Her oplevede motorcykelkører Ivan Jakes fra Slovakiet noget så sjældent som at blive ramt af et lyn 300 km fra mål, men heldigvis for ham sad han på motorcyklen, så der var ikke jordforbindelse.

- Gudskelov for det. Ellers kunne det være endt meget værre, lød det fra hans team.

Trods 'lynnedslaget' kunne den heldige/uheldige motorcykelkører fortsætte, men da han langt om længe kom i mål, blev  slovakken alligevel kørt til undersøgelse på et nærliggende hospital, fordi han klagede over smerter i venstre arm, hvor han blev ramt af lynet.

Se også: Dødsrally ramt af dopingskandale

Se også: Favorit i dødens rally - vil til OL som skeetskytte

1 af 2 Nasser Al-Attiyah er en af verdens mest alsidige sportsudøver. Således har han også OL-bronze i skeet (Foto: AP)
2 af 2 Den dobbelte vinder, Nasser Al-Attiyah, Qatar er ude af årets Dakar Rally efter at have ramt en sten, som smadrede bagpartiet på hans Toyota(Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere