Annonce:
Annonce:

Snød for milliarder: Monsterstraf til Le Mans-kører

Storsvindleren har været teamkollega med dansker i det berømte 24 timers løb

Scott Tucker har snydt, så vandet driver. Nu er hammeren faldt - HÅRDT. Foto: AP
Scott Tucker har snydt, så vandet driver. Nu er hammeren faldt - HÅRDT. Foto: AP
Annonce:
Følg Motorsport

Så faldt hammeren.

Den amerikanske racerkører Scott Tucker har svindlet og bedraget for et milliardbeløb for at kunne have en overdådig livsførelse, som bl.a. har omfattet deltagelse i 24 timers løbet i Le Mans.

Både som betalingskører, men også teamejer.

Det er fire år siden, at den 55 årige racerkører, teamejer og forretningsmand sidst har været til start, men det skyldes, at de amerikanske myndigheder har jagtet ham, og nu også har fået ham idømt en monsterstraf på fængsel i 16 år og 8 måneder efter en fem uger lang retssag.

Scott Tucker, som startede sin Le Mans-deltagelse med at være teamkollega med Christian Bakkerud i det tidligere Formel 1-team Kolles i 2010, har ydet ulovlige lån for 2,6 milliarder kroner til mere end 4,5 millioner fattige amerikanere.

Annonce:

Det har været personer, der ikke har kunnet låne andre steder, og prisen for disse lån på nettet har været 'ågerrenter', som Scott Tucker allerede inddrev, inden pengene blev udtalt.

Han er dømt i alt 14 kriminelle handlinger.

Udover åger er han bl. a. blevet dømt for at misbrugt de særlige privilegier, som de tilbageværende indianske stammer i USA har fået tildelt.

Efter at have haft succes i det amerikanske sportsmesterskaber i 00'erne købte Scott Tucker i første omgang ind sig hos Kolles, inden han efterfølgende kørte Le Mans med sit eget Level 5 Motorsport, som stillede til start i HPD ARX, altså i en 'forklædt' Honda.

Resultatmæssigt blev det aldrig den store succes at være med i sportsvognsløbet over dem alle.

Med dommen er karrieren slut, og sagens dommer lod sig ikke formilde ret meget af, at Scott Tuckers advokater talte om hans psykiske sundhed og faren for, at han ville være selvskadende, hvis han blev dømt.

Det gav måske lidt rabat, fordi anklageren havde krævet 20 års fængsel.

Tom K. kørt af banen

Tom Kristensen i Hall of Fame

Dansk racerkøres død var et uheld

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: