Druktur kan koste speedwaystjerne GP-billet

Ole Olsen vil ikke afvise, at Darcy Wards sprit- og potkørsel i Australien kan koste pladsen i Grand Prix-serien i speedway

Darcy Ward deler vandene i speedway-verdenen. (Foto: Jarek Pabijan)
Darcy Ward deler vandene i speedway-verdenen. (Foto: Jarek Pabijan)

Det australske speedway-talent Darcy Ward er godt i gang med at underminere en ellers mere end lovende karriere med den ene skandale efter den anden.

Sidste år blev han frikendt for voldtægt i England på grund af manglende beviser, ligesom historierne om lidt for meget fest og lidt for slap disciplin længe har rumlet i krogene.

Og med den seneste eskapade, hvor han i Australien har fået en bøde på 5.500 dollar og to års frakendelse af kørekortet, fordi han påvirket af alkohol og pot flygtede fra en politipatrulje.

Siden har Ward givet en undskyldning, men spørgsmålet er, om de høje herrer i FIM's disciplinær-komité lader sig formilde.

- Jeg er ikke selv involveret i det, men det er et problem, og jeg er spændt på, hvordan FIM løser det, siger Ole Olsen, der er sportsdirektør i den internationale motorunion, til ekstrabladet.dk.

Se også: Speedway-stjerne undskylder druktur

Han vil ikke afvise, at det kan ende med et rødt kort til Ward, hvilket i den yderste teori kunne give plads til den regerende U21-verdensmester, danske Michael Jepsen-Jensen.

Men FIM's dom er ikke Darcy Wards eneste bekymring.

De britiske myndigheder har nemlig endnu ikke blåstemplet hverken arbejdstilladelse eller visum til den tidligere dobbelte U21-verdensmester, så i øjeblikket kan han han ikke stille til start for sin britiske klub, Poole Pirates, ligesom han - som det står nu - ikke vil kunne stille til start ved det Britiske Grand Prix senere på året.

Et andet spørgsmål er, om han overhovedet vil kunne bestå en dopingtest, når GP-serien har sæsonpremiere på New Zealand i næste måned.

- Jeg kan godt forestille mig, at han skal testes. Det gør man jo også, når folk kommer tilbage fra skader, forklarer Olsen og fortsætter:

- Min egen personlige holdning er, at det er meget skidt for sporten. Vi har ikke brug for den slags - og slet ikke i en tid, hvor cykling og fodbold slås med doping og matchfixing, siger han.

Se også: Skæv og fuld speedway-stjerne flygtede fra politiet

Darcy Ward står dog med flere gode kort på hånden i forhold til den fortsatte GP-karriere.

Ikke alene betragtes han som verdens måske allerstørste speedway-talent lige nu. Han har også GP-sponsoren Monster i ryggen.

Energidrik-giganten har i de seneste sæsoner postet masser af penge i speedway-sporten, og opruster engagementet i år. Og det ligner et åbent spørgsmål, om Monster vil lægge pres på FIM for at holde Darcy Ward inde i varmen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere