Dansk øv-dag på italiensk glidebane

Nicki Pedersen missede finalen ved det italienske speedway Grand Prix. Den seksdobbelte verdensmester skældte ud over elendig bane

Hverken Nicki Pedersen eller Kenneth Bjerre (bagest) kunne finde opskriften på succes på den håbløse italienske bane. (Foto: Jarek Pabijan)
Hverken Nicki Pedersen eller Kenneth Bjerre (bagest) kunne finde opskriften på succes på den håbløse italienske bane. (Foto: Jarek Pabijan)

Solen har i den grad skinnet på dansk speedway denne sommer.

Her er det blevet til både guld ved hold-VM for det 'nye' landshold og en førsteplads til Nicki Pedersen ved det seneste Grand Prix i Kroatien.

Den sejr sendte fynboen helt op i VM-etteren Greg Hancocks baghjul i den samlede stilling, men Nicki Pedersen og de øvrige danskere kunne ikke fortsætte succes-stimen ved lørdagens Grand Prix i italienske Terenzano.

Her måtte den seksdobbelte verdensmester sige farvel i semifinalen efter en svær aften, hvor der ikke var meget guldstøv over indsatsen.

Svensk sensation
To sejre opvejede kun lige akkurat tre tredjepladser i de indledende heat, og kun en sejr i sidste heat sendte ham med i semifinalerne.

Her måtte han dog bøje sig for Emil Sajfutdinov og svenske Antonio Lindbäck.

Sidstnævnte hentede siden en sensationel sejr i finalen foran Sajfutdinov og Greg Hancock, der dermed øger forspringet til Nicki Pedersen til 10 point. Med fire GP'er tilbage på kalenderen er den danske stjerne dog fortsat helt inde i kampen om VM-titlen.

Skandaløs bane
En håbløst glat bane gjorde i øvrigt VM-ræset til noget af en udfordring for kørerne, der skøjtede rundt som en motoriseret version af 'Holiday on Ice'.

Det behagede ikke Pedersen, der aldrig har været nogen ørn på glatte baner. Men han havde alligevel en pointe, da han ligesom flere kolleger gav Ole Olsens efterfølger som løbsdirektør, svenske Tony Olsson, ren besked om risikoen.

Og med tanke på det italienske anlægs beskaffenhed er det svært at forstå, at der ikke kan køres i Vojens i fremtiden.

De kritisable forhold i Terenzano kan dog ikke stå alene som forklaring på de resterende danskeres fortsatte nedtur.

Rød-hvid-tristesse
Ambitiøse Kenneth Bjerre missede endnu en semifinale på en aften, der igen aflørede, at familie-teamet har problemer med mekanikken.

Den drillede nemlig igen, igen esbjergenseren, der måtte se et maskinstop ved starten på heat 10 koste semifinale-billetten.

Så langt rakte seks point nemlig ikke, og dermed begynder det for alvor at ligne en GP-exit for Bjerre, der formentlig skal have en alvorssnak med farmand og team-manager Ivan Bjerre i de kommende dage.

Far og søn har efterhånden skruet på alt, hvad der kan skrues på, og set udefra ligner det et spørgsmål, om det ikke er på tide at udskifte familiens egne cykler med de fabriksmaskiner resten af feltet kører på.

Hans Andersen formåede med beskedne fire point ikke at fortsætte de moderat lovende takter fra det kroatiske Grand Prix, og han skal benytte sin deltagelse i næste måneds GP-kvalfinale som livline, hvis han også skal køre VM-ræs i næste sæson.

Livliner har Bjarne Pedersen ingen af, og den stovte veteran bekræftede, at han har fremtiden bag sig, da han kørte sig tre point nærmere GP-pensionen.

Det næste Grand Prix køres i Cardiff om to uger.

1 af 2 Kenneth Bjerre kan stadig ikke få cyklerne til at køre, som de skal. (Foto: Jarek Pabijan)
2 af 2 Hverken Nicki Pedersen eller Kenneth Bjerre (bagest) kunne finde opskriften på succes på den håbløse italienske bane. (Foto: Jarek Pabijan)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen