Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Ny dansk speedway-triumf

Nicki Pedersen gav rivalerne baghjul ved det kroatiske speedway-Grand Prix. Fynboen rykker op på andenpladsen i den samlede VM-stilling

Nicki Pedersen viste VM-form i Kroatien. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen viste VM-form i Kroatien. (Foto: Jarek Pabijan)

Mens meterologerne ikke kan love sommervarme i de kommende dage, så er temperaturen lodret stigende i dansk speedway.

På bare en måned, hvor GP-fiaskoen i Gorzow blev vasket effektivt af tavlen med den tiltrængte guldtriumf ved hold-VM, er termometret nemlig gået fra iskoldt til brandvarmt.

Og den tendens holdt Nicki Pedersen i live på fornemmeste vis, da han lørdag aften i sikker stil hentede sæsonens anden Grand Prix-sejr ved VM-ræset i kroatiske Gorican.

Se også: Dansk guldrus i VM-ræs

Den bane har ellers altid været en pointmæssig kirkegård for den efterhånden seksdobbelte verdensmester, der aldrig tidligere havde hentet så meget som en heatsejr i Gorivan.

Men i den kroatiske sommerhede, hvor der skulle køres ræs på den meget varme side af de 30 grader, var Pedersen iskold.

Og da de nærmeste rivaler i guldstriden alle faldt fra før finalen, hvor hverken Tomasz Gollob, Andreas Jonsson eller Jurica Pavlic kunne røre danskeren, rykker Pedersen op på andenpladsen i den samlede VM-stilling, hvor der nu kun er seks point op til den forsvarende verdensmester Greg Hancock på førstepladsen.

- De sidste afdelinger har været en katastrofe, så jeg havde lovet mig selv og teamet, at jeg skulle ud og hente nogle point. Det er en rigtig racerbane, men i de sidste to heat blev jeg bare langsommere og langsommere, så til sidst hoppede jeg over på reservecyklen. Jeg traf den rigtige beslutning, og jeg er bare så glad, siger Pedersen til 3+.

Der var oven i købet ekstra hjælp at hente i australske Chris Holders uheld.

Se også: Her er Danmarks nye stjerne

VM-bejleren brækkede ribbenet onsdag aften i et engelsk ligaløb, og da kæden sprang i hans fjerde heat, røg han i hegnet og måtte siden trække sig fra sit sidste heat.

- Jeg kunne måske godt køre, men hvis jeg ryger af igen, kan sæsonen være forbi, lød det fornuftigt fra uheldige Holder.

For de resterende tre fjerdedele af den danske GP-kvartet blev 'hedeslaget' i Gorican til gengæld endnu et kapitel til den store glemmebog.

Se også: Andersen melder sig ud af flinkeskolen

Hans Andersen havde dog heller ikke heldet på sin side. Fynboen havde på forhånd bebudet, at han havde fundet ny motivation i skuffelsen over at være sat af det landshold, der for to uger siden kørte sig til tops ved hold-VM.

Og med godkendte otte point beviste Andersen, da også, at det ikke var lutter tomme løfter.

Helt usædvanligt var det bare ikke nok til en plads i semifinalen, men selvom afstanden til top otte voksede en anelse, så er der måske alligevel lys for enden af den tunnel, han så længe har befundet sig i.

- Jeg er stadig bagud i forhold til den nye lyddæmper, vi kører med, men jeg har fået testet en del, og det går fremad, siger Andersen til 3+.

Se også: Her er Danmarks nye stjerne

Kenneth Bjerre har været årets store danske skuffelse, og det billede formåede esbjergenseren ikke at ændre. Igen var der fyraften før semifinalerne, og det er efterhånden svært at se, hvordan han skal bevare sin GP-status.

Det samme må konstateres om veteranen Bjarne Pedersen, der sluttede på fem point.

Det næste Grand Prix køres i italienske Terenzano om fjorten dage.

1 af 2 Kenneth Bjerre havde ingen problemer med at holde varmen, men måtte nøjes med syv point. (Foto: Jarek Pabijan)
2 af 2 Nicki Pedersen viste VM-form i Kroatien. (Foto: Jarek Pabijan)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen