Kaptajn Iversen nyder sit hattrick

Kaptajn-rollen gør den tredje VM-titel til Niels-Kristian Iversens bedste

Holdkaptajn Niels-Kristian Iversen (i midten nederst) omgivet af de øvrige guldvindere: Michael Jepsen Jensen, Nicki Pedersen, landstræner Anders Secher og Mikkel B. Jensen. (Foto: Jarek Pabijan)
Holdkaptajn Niels-Kristian Iversen (i midten nederst) omgivet af de øvrige guldvindere: Michael Jepsen Jensen, Nicki Pedersen, landstræner Anders Secher og Mikkel B. Jensen. (Foto: Jarek Pabijan)

MÅLILLA (ekstrabladet.dk): Selvom speedway-baner som bekendt er ovale, så var det noget af et skarpt hjørne, Niels-Kristian Iversen rundede med lørdagens VM-guld.

Det er nemlig ikke alene esbjergenserens tredje VM-titel for hold. Hattricket kom nemlig også i hus med Iversen som kaptajn.

- Selvom jeg har vundet det afgørende heat de to andre gange, så er det nok det VM, hvor jeg har haft størst indflydelse. Jeg har følt mig som en lidt større del af holdet, og selv om Nicki kom med til raceoff, så føltes det egentlig naturligt at bevare kaptajn-rollen, forklarer ’Puk’, der bedømt på ekstrabladet.dk’s øjemål blev lidt bredere over skuldrene lørdag aften.

Læs også:

Se også: Dansk guldrus i VM-ræs

- Det giver da noget til selvtilliden, og jeg føler mig som en af de bedste i verden i øjeblikke, siger kaptajnen, der gerne indrømmer, at han indledningsvist var noget skeptisk ved landstrænerens radikale generationsskifte.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg noget overrasket, men han havde ret. Vi har haft et fantastisk sammenhold denne gang, hvor alle har hjulpet hinanden - både unge og gamle. På de tidligere landshold har vi også hjulpet hinanden, men alligevel har folk nok gemt lidt i krogene, fordi vi skulle køre mod hinanden igen bagefter.

Læs også:

Se også: Nicki P.: Nyt sammenhold gav guld

- Men denne gang er der ingen, som har været bange for at hjælpe, siger Niels-Kristian Iversen, der nu håber at kunne krone karrierens måske allerbedste sæson med en Grand Prix-billet i septembers kvalfinale i Kroatian.

- Jeg har da høstet noget mere selvtillid, og alting ryger da ned i sækken. Men jeg ved, hvor hurtigt tingene kan vende, og der er stadig lang tid til, så det handler om at fokusere på det næste løb. Men lige nu vil jeg da bare videre, siger den stolte kaptajn.

1 af 2 Niels-Kristian Iversen kørte overbevisende i aftenens løb i Målilla. Her fører han foran russiske Emil Sayfutdinov. (Foto: Jarek Pabijan)
2 af 2 Holdkaptajn Niels-Kristian Iversen (i midten nederst) omgivet af de øvrige guldvindere: Michael Jepsen Jensen, Nicki Pedersen, landstræner Anders Secher og Mikkel B. Jensen. (Foto: Jarek Pabijan)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen