Fyret til VM-finale

Leon Madsen sat af speedway-landsholdet til VM-finalen. Nu skal 17-årig køre Danmark til guld ved hold-VM

Leon Madsen kunne ikke få fart i cyklen i torsdagens 'raceoff'. Det koster nu pladsen i lørdagens VM-finale. (Foto: Jarek Pabijan)
Leon Madsen kunne ikke få fart i cyklen i torsdagens 'raceoff'. Det koster nu pladsen i lørdagens VM-finale. (Foto: Jarek Pabijan)

MÅLILLA (ekstrabladet.dk): Der var jubel og glæde i lange baner, da det danske speedway-landshold torsdag aften kørte sig i finalen ved hold-VM i speedway i svenske Målilla.

Her formåede et forynget dansk landshold at give de polske verdensmestre solidt baghjul og køre sig ind i medaljeræset i fejende flot stil.

Glæden var dog til at overse hos Leon Madsen, der som eneste dansker havde en skidt aften med beskedne fire point.

Den indsats betyder nemlig, at han ikke får genvalg til den finale, han selv har beskrevet som en kæmpe drøm efter flere års tilløb til det landshold, som under den forhenværende landstræner Jan Stæchmann var lukket land.

Og forholdet til den nuværende landstræner, Anders Secher, kunne også være bedre efter, at Secher kort efter torsdagens sejrsceremoni afleverede den besked, Leon Madsen havde frygtet.

Se også: Her er Danmarks nye stjerne

- Jeg er så skuffet, og jeg føler mig snydt. Jeg fik det kastet i hovedet lige efter løbet, da han sagde, ’du skal selvfølgelig ikke køre på lørdag’. Først troede jeg, at det var en joke, men det var det ikke, siger en knust Leon Madsen, der allerede har forladt landsholdslejren, og nu kører til Polen for at forberede sig på søndagens ligaløb.

Han lægger ikke skjul på, at han har meget vanskeligt ved at acceptere landstrænerens beslutning.

- Jeg har allerede snakket med så mange, der siger, at det er forkert at ændre på et vinderhold til en finale, og jeg er meget skuffet over, at et dårligt løb skal koste, når jeg ellers har haft en god sæson. Jeg fandt jo også setuppet i mit sidste heat, lyder det fra Madsen.

Se også: Nicki nyder nyt selskab

- Jeg kunne bedre forstå det, hvis det eksempelvis var en Kenneth Bjerre, som stod på spring, og ikke Mikkel B. Jensen, der kun er 17 år og næsten ikke har nogen international erfaring, siger han videre.

Argumenter, der ikke møder forståelse hos landstræneren.

- Jeg sagde til Leon i aftes, at det lå i kortene, at jeg ville tage Mikkel med til finalen. Leon har fire heat, hvor det slet ikke er godt nok, så jeg tør ikke spille på Leon i finalen. Han blev ikke bedre undervejs, selvom der blev hekset i ryttergården, og i en finale, skal der scores point hele tiden, fastslår Anders Secher, der erkender, at der et element af gambling i at tage en så uprøvet kører med i en VM-finale.

Se også: Unge løver kører Danmark i VM-finalen

- Mikkel B. er kun 17 år, men jeg er nødt til at lægge æggene i en anden kurv. Vi så også i semifinalen (der blev kørt lørdag i polske Bydgoszcz – red.), at Mikkel kan være med, da han kørte fra Tomasz Gollob, og han viste også gode takter ved Grand Prix’et i Parken, konstaterer landstræneren, der vil benytte fredagens træning til at træne starter med teenageren.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen