Speedway: Rød-hvid nedtur i Polen

Ingen danskere klarede sig til semifinalerne i Gorzow, hvor Nicki Pedersen mistede kostbare point i toppen

Nicki Pedersen skuffede ved at misse semifinalerne. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen skuffede ved at misse semifinalerne. (Foto: Jarek Pabijan)

Den dårlige, danske speedway-sæson fortsætter, og lørdag aften skuffede også Nicki Pedersen, der kun tog syv point med sig fra sine indledende fem heats, og dermed missede semifinalerne.

Otte var påkrævet denne aften, og det formåede ingen af danskerne at samle sammen.

Hans Andersen fik nogenlunde hæderlige syv point, Bjarne Pedersen fik elendige fire og stakkels Kenneth Bjerres katastrofesæson fortsætter med sølle tre point på kontoen.

- Vi arbejder med cyklerne. Vi knokler for sagen, og forhåbentlig kan vi finde farten, sagde Nicki P. til Viasat før grand prix'et, men missionen mislykkedes på hans gamle hjemmebane.

Læs også:

Se også: Frustreret speedwayhåb: Intet vil fungere

Pedersens dårlige aften startede i sidste sving af hans første heat, hvor han smed føringen til Lindback og måtte nøjes med andenpladsen. Derefter blev det til en enkelt førsteplads inden han kollapsede med to tredjepladser og en sidsteplads.

Han tabte fem point til den samlede fører Greg Hancock, som blev slået ud i semifinalen og nu har 18 point ned til Nicki Pedersen.

Sæsonen er dog kun halvt færdig, og danskeren har stadig otte grand prix'er til at indhente den amerikanske veteran.

De øvrige danskere kan ikke nå noget som helst, og især Bjarne Pedersen og Kenneth Bjerre fik den danske landstræner Anders Sechers beslutning om at droppe dem til at virke ekstremt fornuftig, mens Hans Andersen dog viste lidt hjerte.

Læs også:

Se også: Total udrensning på landsholdet

Grand prix'et udviklede sig i øvrigt til lidt af en sensation, da den 22-årige debutant Martin Vaculík fra Slovakiet tog røven på alle og kørte sejren i hus i finalen.

Holder blev nummer to, den blot 17-årige polak Bartosz Zmarzlik nummer tre og Gollob måtte nøjes med fjerdepladsen.

Vaculíc sagde inden sæsonen nej tak til et wildcard, som kunne have sikret ham fast deltagelse, men man må sige, at der er noget at glæde sig til, når det åbenlyse talent bestemmer sig til, at tiden er inde til at tage konkurrencen op med de bedste i sporten.

1 af 2 Nicki Pedersen havde modgang allerede fra første heat, hvor han smed sejren i sidste sving. (Foto: Jarek Pabijan)
2 af 2 Nicki Pedersen skuffede ved at misse semifinalerne. (Foto: Jarek Pabijan)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen