Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Stærk Nicki faldt efter stort drama

Danskeren kørte svensk wild card-kører af banen i semifinalen og blev diskvalificeret - men rykker alligevel frem som nummer to i VM-stillingen

Nicki Pedersen er kørt sammen med Thomas H. Jonasson kort før målstregen i semifinalen på Ullevi. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen er kørt sammen med Thomas H. Jonasson kort før målstregen i semifinalen på Ullevi. (Foto: Jarek Pabijan)

Det lignede en stor triumf for Nicki Pedersen, der kørte fremragende i sine fem indledende heat i aftenens svenske Grand Prix på Ullevi, men så ramlede det hele alligevel for danskeren i et dramatisk semifinaleheat, hvor han ikke fik taget starten.

Danskeren kæmpede derfor om andenpladsen med den svenske wild card-kører Thomas H. Jonasson og i udgangen af allersidste sving endte det med, at en desperat satsende Nicki Pedersen påkørte Jonasson, så svenskeren styrtede, mens Nicki Pedersen trillede over målstregen som toer efter Greg Hancock.

Men danskeren blev retmæssigt diskvalificeret, så Jonasson tog den anden finaleplads, og dermed sluttede en ellers stærkt kørende Nicki Pedersen på en femteplads med 14 indkørte VM-point.

Læs også:

Se også: Stortalent får wild card til Parken

- Det var mig, der var treer, og mig, der kørte forbi. Men jeg var hurtigere end ham, og det er klart, at jeg pressede ham hårdt. Og han røg jo af, og så var der kun en, der kunne udelukkes. Men jeg holder nu på, at det ikke var mig, der burde udelukkes.

- Jeg er skuffet over i aften, for jeg var den hurtigste. Jeg følte mig virkelig skarp, og jeg føler, jeg kunne have vundet det i aften, men jeg ødelagde det i semifinalen, sagde Nicki Pedersen til TV3+ efter semifinalen.

Hancock i front i VM-stillingen
I den samlede VM-stilling holder danskeren sig trods semifinaleskuffelsen helt inde i topkampen og kørte sig faktisk frem i stillingen fra en fjerdeplads til en andenplads efter den forsvarende verdensmester Greg Hancock.

Den snart 42-årige amerikaner måtte dog nøjes med en andenplads i finalen, som blev vundet af svenske Fredrik Lindgren på en spændende aften, der endte nærmest euforisk for det svenske hjemmepublikum og Lindgren, som hentede karrierens første Grand Prix-sejr.

Tredjepladsen gik til sidste års Ullevi-vinder, australske Chris Holder, der kørte sig op på en samlet fjerdeplads i VM-stillingen, mens Jonasson var chanceløs i finalen og sluttede på en - stadig meget ærefuld - fjerdeplads.

Fiasko for tre danskere
Var der relativ succes for Nicki Pedersen, var der til gengæld udpræget fiasko for de tre øvrige danskere på Ullevi, hvor danske speedwaykørere tidligere har leveret store triumfer.

Det var her, Ole Olsen vandt VM i 1971, Erik Gundersen vandt VM i 1984, og Jan O. Pedersen gentog bedriften i 1991. Det var også her, Kenneth Bjerre vandt karrierens hidtil eneste Grand Prix i 2010, men hverken Bjerre, Bjarne Pedersen eller Hans Andersen gjorde synderligt væsen af sig denne lørdag.

Alle tre sluttede langt nede i feltet efter en skuffende aften, hvor Bjerre tydeligvis stadig kæmpede med sit grej, mens de to øvrige - rutinerede - danskere stadig skylder at bevise, at de overhovedet hører til i GP-serien.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen