Grusom ulykke skæmmer VM-løb

Tilskuer blev hårdt kvæstet, da løbsk speedway-cykel røg ud på tribunerne

Ambulancer og en helikopter blev tilkaldt for at hjælpe kvæstede kørere og tilskuere. (Screenshot fra mittelbayerische.de)
Ambulancer og en helikopter blev tilkaldt for at hjælpe kvæstede kørere og tilskuere. (Screenshot fra mittelbayerische.de)

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at det kan være livsfarligt at køre speedway.

Til gengæld burde det være relativt sikkert at være tilskuer, men det var desværre langt fra tilfældet, da der søndag blev U21VM-kvalifikation i tyske Neustadt/Donau.

Forholdene på banen har nemlig langt fra VM-klasse, og i modsætning til både Grand Prix-serien og alle større ligaer er der ikke barriere omkring banen.

Det fik alvorlige konsekvenser, da slovenske Nejc Malesic røg i slaggerne i heat 17.

Uden nogen form for beskyttelse blev de nærmeste tilskuere ramt af den flyvende speedwaycykel, og ifølge mittelbayerische.de måtte myndighederne indsætte en helikopter for at redde en ung kvinde, der havde pådraget sig alvorlige skader på ben og underkrop.

Andre tilskuere måtte også på hospitalet ligesom flere kørere røg samme vej på den farlige bane. Det danske stortalent Michael Jepsen Jensen holdt sig dog på cyklen, og gik videre på en fornem andenplads.

Men hans far, Jan Jepsen Jensen, undrer sig over, at der overhovedet skulle køres på under de kritisable forhold.

- Det er jo sket dernede før, så vi havde snakket om, at han bare skulle sørge for at gå videre uden at tage chancer, fortæller Jan Jepsen Jensen , som løbende var i kontakt med sønnen undervejs.

- Jeg talte med Michael i telefonen mindst ti gange undervejs, men han tog det roligt, og koncentrerede sig om sine egne ting. Og man valgte jo at køre færdig, fortæller han.

Der var søndag aften intet nyt om den kvæstede kvindes tilstand.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere