Danske speedway-esser skred i svinget

Nicki Pedersen kunne ikke følge op på sin fine sæsonstart ved Grand Prix'et i Leszno. - Min egen fejl, erkender han

Nicki Pedersen og de øvrige danskere fandt ikke vej til finalen i Leszno. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen og de øvrige danskere fandt ikke vej til finalen i Leszno. (Foto: Jarek Pabijan)

Den rød-hvide optimisme havde fine kår efter sæsonpremieren på GP-serien i speedway, da Nicki Pedersen for fire uger siden sikrede sig tredjepladsen i Auckland.

Men lørdag aften blev det hverdag igen for Pedersen og de øvrige danske speedway-esser, da Grand Prix-karavanen indtog polske Leszno.

For hverken den tredobbelte verdensmester eller hans 'kronprins' Kenneth Bjerre formåede at køre sig i finalen på en aften, hvor danskerne leverede en indsats på det jævne.

Kun en enkelt heatsejr blev det til for Nicki Pedersen, inden han takkede af med en tredjeplads i sin semifinale. Han hentede dog alligevel ti point til VM-stillingen, hvor han nu er placeret som nummer seks - ti point efter den førende Jaroslaw Hampel.

Glemsomhed blev dyr
- Jeg begår sgu en fejl i det sidste heat, hvor jeg glemmer at tage en tand af. Det er en fejl fra min og gutternes side, og så manglede jeg farten i det sidste heat, og derfor måtte jeg ud på treeren i semifinalen, siger han til ekstrabladet.dk.

- Jeg startede ellers godt, så det er ærgerligt, at det blev lige ved og næsten. Vi er lige et lille skridt efter, men det skal vi skal nok få rettet. Greg (Hancock - red.) nåede jo heller ikke finalen, så det er meget åbent. Nu glæder jeg mig bare til vi kommer til Prag, lyder det optimistisk fra fynboen, der sidste år vandt løbet i Leszno.

Selvom en sidsteplads i semifinalen med garanti heller ikke får Kenneth Bjerre til at bryde ud i jubel, så viste esbjergenseren klar fremgang ovenpå fiaskoen på New Zealand. Tolv point efter to Grand Prix'er er dog langt under det niveau, den ambitiøse Bjerre forlanger af sig selv.

Til gengæld lignede Bjarne Pedersen igen en kører, der ikke helt kan bestemme sig for, om han overhovedet har lyst til at køre GP-ræs. Beskedne to point blev det til oven i de syv fra sæsonpremieren i Auckland. Bestemt ikke et resultat, veteranen kan være tilfreds med.

Tilfreds kan Hans Andersen heller ikke være.

Australsk triumf
Fem point blev det til for fynboen, der endnu har til gode at overbevise om, at han stadig holder VM-niveau. Til gengæld bør han have en sodavand til gode hos Kenneth Bjerre, fordi Andersens andenplads i heat 20 sendte landsmanden i semifinalen.

Noget overraskende nåede den forsvarende verdensmester Greg Hancock heller ikke finalen.

Det gav muligheden til en anden veteran. Men Tomasz Gollob måtte til hjemmepublikummets udelte skuffelse se sig slået af australske Chris Holder, der sensationelt klemte sig forbi både Gollob, Jaroslaw Hampel og Andreas Jonsson.

Det næste Grand Prix køres i Prag om to uger.

1 af 3 Kenneth Bjerre mangler stadig at nå sidste sæsons niveau. (Foto: Jarek Pabijan)
2 af 3 Hans Andersen har fået en skidt start på sit GP-comeback. Her får fynboen sig en sludder med den tidligere speedwaystjerne Tommy Knudsen. (Foto: Jarek Pabijan)
3 af 3 Nicki Pedersen og de øvrige danskere fandt ikke vej til finalen i Leszno. (Foto: Jarek Pabijan)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere