TV: Nicki har sagt tak til verdensmesteren

Nicki Pedersen glæder sig over, at det lige præcis var Greg Hancock, der lå bag ham, da han styrtede i New Zealand

Nicki Pedersen fik en hård medfart af Emil Sajfutdinov. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen fik en hård medfart af Emil Sajfutdinov. (Foto: Jarek Pabijan)

Nicki Pedersen fik en brutal medfart, da han lørdag styrtede ved sæsonpremieren på Grand Prix-serien i speedway i Auckland, New Zealand.

Den tredobbelte verdensmester blev kørt midtover af russiske Emil Sajfutdinov i heat 16, og lå efterfølgende bevidstløs på slaggerne i flere minutter, før ambulancefolkene fik rusket liv i ham.

Tilsyneladende slap Pedersen, der siden på imponerende vis kørte sig til en tredjeplads i finalen, fra styrtet med en småskadet fod og en lille hjernerystelse, men det kunne være gået meget værre, hvis det ikke havde været for den forsvarende verdensmester, Greg Hancocks, lynsnare reflekser.

Han reagede nemlig på et splitsekund, og sparede dermed Nicki Pedersen for flere og værre skader.

Se styrtet her

- Jeg så først tv-billeder af styrtet dagen efter, og jeg har da været henne ved Greg for at sige tak. Han siger, at det bare var en refleks, men jeg er glad for, at det var en rutineret kører som ham, der lå bag mig. Ellers kunne det være gået anderledes, siger han til ekstrabladet.dk.

- Men jeg er glad for, at jeg ikke så det under løbet, for så havde det nok været svært at koncentrere sig. I forvejen kunne jeg jo slet ikke forstå, at jeg havde ligget på banen i ti minutter, fortæller han.

Svær sæson i Polen
Efter hjemkomsten til Stevenage tirsdag var fynboen en tur på hospitalet, hvor lægerne konstaterede, at der ikke er noget brud i den fod, der har plaget siden styrtet.

- Jeg var meget bekymret, for jeg kunne næsten ikke gå efter 27 timer i fly - heller ikke selvom om jeg havde haft en kompressions-sok på. Nu, hvor der ikke er noget, der er brækket, venter jeg med at tage til Danmark til søndag, hvor min fysioterapeut (Lisa Thomey - red.) lige skal trykke mig igennem. Der er heller ingen tvivl om, at jeg har en lille hjernerystelse, for jeg har været temmelig svimmel, fortæller han.

Derfor har han også aflyst træning i Polen fredag og lørdag, men sæsonpremieren for den nye klub Gdansk på mandag bliver gennemført.

- Ja, jeg kører mandag, siger Nicki Pedersen, der forventer et svært år i Polen.

- Jeg håber, de er realistiske dernede, for det er altså ikke verdens bedste hold, vi har. Så det bliver noget andet end sidste år, konstaterer han med henvisning til, at han dengang kørte for stjernebesatte Gorzow, hvor han blandt andre var holdkammerat med den lokale superstjerne Tomasz Gollob.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere