Vojens slettet fra speedway-landkortet

Danmarks mest berømte speedway-by trækker stikket på grund af konflikt mellem Ole Olsen og Vojens Speedway Klub

Hans Andersen og Nicki Pedersen har haft mange dueller på Vojens Speedway Center. (Polfoto)
Hans Andersen og Nicki Pedersen har haft mange dueller på Vojens Speedway Center. (Polfoto)

Hvis der er en by i Danmark, der er synonym med speedway, er det Vojens.

Det er her, Ole Olsen grundlagde livsværket Vojens Speedway Center, og her mange af dansk speedways største resultater er kørt i hus.

Men nu er det slut med slaggeræs på det hæderkronede anlæg.

Læs også:

Ole Olsens livsværk smides ud

Olsen har for længst meddelt, at 2012-versionen af Grand Prix'et bliver det sidste internationale løb på banen, fordi dispensationen til det utidssvarende anlæg er udløbet.

Og nu er det også slut med ligaspeedway i byen.

Allerede i sidste sæson kunne Ekstra Bladet afsløre, at der var udbrudt åben krig mellem Olsens firma, Speedsport, og Vojens Speedway Klub.

Læs også:

Kongen af det hele

Sagens kerne er en udgift på 10.000 kroner per publikumsløb, som Ole Olsen har krævet af klubben.

Det beløb har klubben ikke set sig i stand til at betale, og allerede ved sidste års Grand Prix måtte Olsen tilkalde assistancen udefra, fordi klubfolkene ikke længere ville stille med mandskab til løbsafviklingen.

Nu er sagen så gået så meget i hårdknude, at Vojens har trukket sit ligahold til den sæson, der begynder om mindre end to måneder.

- Ja, det er rigtig træls, siger klubformand Bjarne Kryger Sørensen til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Oprør mod kong Ole

- Vi har prøvet mange ting med kommunen, og løbet er kørt med Ole Olsen. Vi havde en deadline før jul, så nu kan vi ikke vente længere, fortæller Sørensen, der dermed har været nødt til at fritstille hele truppen - inklusiv GP-køreren Hans Andersen og stortalentet Mikkel B. Jensen.

- Det er selvfølgelig turbulent, men folk har kendt situationen, siger formanden, der ikke helt har opgivet håbet om at stable et nyt hold sammen i fremtiden.

Imens skal Andersen og de øvrige kørere ud og finde nye arbejdsgivere. Ikke nogen let situation på et tidspunkt, hvor trupperne er sat.

Læs også:

Fremtiden er usikker i Vojens

- Holdene har jo sat deres A-kørere, men der er forhåbentlig en plads et sted, ellers må DMU ind og hjælpe os, for jeg vil gerne køre i Danmark, og kørerne er jo uden skyld i det her, lyder det fra Hans Andersen.

- Det er lidt træls, men jeg er jo fra Fyn, så jeg håber lidt på Fjeldsted. De har selvfølgelig Magnus Zetterström (svensk veteran - red.), men mon ikke, jeg kan trække lidt flere tilskuere, siger Andersen, som med egne ord 'ikke har fulgt så meget med i situationen i Vojens'.

- Nej, jeg har jo haft travlt med mit eget team, men problemerne har været kendt siden sidste år, så det er ærgerligt, at det ikke er lykkedes at finde en løsning, konstaterer han.